KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDANTAVİZ VERMEDİK
KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDANTAVİZ VERMEDİK
Kararlılık ve İnanç dolu, büyük ve güçlü dayanışmamız etkisini gösteriyor:

\011ESNEK ÇALIŞMA

\011ÖNERİSİNİ

GERİ ÇEKTİRDİK!....
 
 
Sendikamız ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında 9 Ocak 2013 tarihinde başlayan görüşmelerin, 4 Mart’ta kesilmesinden sonra, Türk Metal’in metal işçileriyle birlikte, tek  yürek, tek bilek ve tek ses olarak gerçekleştirdiği büyük dayanışma,katı ve dayatmacı tutum içinde olanları,nihayetinde sağduyu ile buluşturdu , uzlaşma ve diyalog noktasına getirdi.
MESS tarafından yapılan çağrıya olumlu cevap veren Türk Metal Yönetimi, 24 Mayıs 2013 tarihinde yapılan ve uzun süren bir görüşmeden sonra, metal işçileri için son derece önemli olan ‘esnek çalışma’ önerisinin geri çekilmesini sağladı.
Ayrıca yan ve sosyal yardımlarda, mevcut uygulanan rakamlarda da bir ileri hamleyi gerçekleştiren sendikamız, yan ve sosyal yardımlarda mevcut uygulanan rakamlarda da sözleşmenin 1.yılı için yüzde 15-24 oranlarında artış teklifini kabul ettirdi.
Bunların yanı sıra, sendikamızın bir yenilik olarak ilk defa ortaya getirdiği ‘Bireysel Emeklilik’ teklifi, bağlı işverenlerin konuya hazır olmadığı yolundaki görüş üzerine şimdilik geri çekildi.
Türk Metal Sendikası yönetimi,varılan görüş birliği üzerine bugün MESS yönetimi ile  bir görüşme daha yapacak. Sözleşme ile ilgili olarak kaydedilen tüm gelişmeler, önümüzdeki bültenlerde tam ve doğru olarak üyelerimizle paylaşılmaya devam edilecek.
 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol