KAYSERİ ŞUBEMİZİN 14. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANDI
KAYSERİ ŞUBEMİZİN 14. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANDI

Kayseri Şubemizin 14 Olağan Genel Kurulu açılış programı 5 Kasım 2022 Cumartesi günü, Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Odabaş ile Halil Faki Erdal’ın katılımıyla gerçekleşti. Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal’ın’ın Divan Başkanlığına seçildiği genel kurulda Genel Kurul Divanı, İskenderun 1 Nolu Şube Başkanımız Çakır Varan, Haluk Yıldız ve Ercan Duruduygu’dan oluştu. 

Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal, Divan Kurulu Başkanı olarak yaptığı konuşmasına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selam, sevgi ve başarı dileklerini ileterek başladı. Erdal “Sadece Türk Metallilerin değil, bütün emekçilerin hak kayıplarını önlemek, yeni kazanımlar elde etmek için çaba harcıyor. Ama ne kadar yoğun olursa olsun, aklının ve yüreğinin burada olduğunu bilmenizi isterim” dedi. Halil Faki Erdal, Türkiye’nin yanı başında patlak veren savaşın, bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkilediğini ve yakın gelecekte de etkilemeye devam edeceğini söyledi. Ancak ufukta görünen zor günlere rağmen hiçbir endişesi olmadığını belirten Erdal, “Çünkü biz zaten iyi günde de kötü günde de ne elde ettiysek mücadele ederek kazandık. Yine ederiz. Sendikamız oldukça, Genel Başkanımız oldukça, sizin birliğiniz oldukça da o mücadelelerden zaferle çıkarız” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcımız Erdal, zorluklarla mücadeleye en iyi örneğin, Türk Metal’in örgütlenme başarısı olduğunu belirtti. Genel Başkanımızın göreve geldikten sonra üye sayımızın 3 katından fazla arttığına işaret eden Erdal, bunun her türlü engellemeye karşı başarıldığını vurguladı. Halil Faki Erdal, kar hırsıyla hareket eden bazı işverenlerin, emekçileri asgari ücrete ve düzensiz çalışma koşullarına mahkûm etmek için sendikal örgütlenmeyi engellediğine işaret etti. Halil Faki Erdal şöyle devam etti: “Peki o zaman biz ne yapacağız? Onlar istemiyor diye, engelliyor diye, biz de örgütlenmekten vaz mı geçeceğiz? Hayır. Elbette hayır. Aksine… İnadına sendika, inadına Türk Metal diyeceğiz.”

Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal, Türk Metal’in örgütlü olduğu ve sendikanın olmadığı iki işyerini karşılaştırarak, “Birinde asgari ücrete bağlanmış bir ücret sistemi var. İzin yok, hak yok, hukuk yok. Angaryanın en ağırı, esnek çalışmanın her türü var. Patron iş varsa çağırıyor, yoksa gönderiyor. O işçi ne yiyecek ne içecek, evine nasıl ekmek götürecek umurunda bile değil… Oysa yanındaki fabrikada, Türk Metal var. Hak var, hukuk var. Sözleşmeyle garanti altına alınmış haklar var. Her altı ayda bir artan ücret var. Var, var, var. Ama bunlar kolay elde edilmedi. Mücadele ederek, hem de en çetin mücadeleleri vererek bu hakları kazandık. Onun için hepimizin sendikamıza, Türk Metalimize, bize bu zaferleri kazandıran Genel Başkanımıza sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Genel Başkan Yardımcımız Erdal, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasını, Kayseri Şubemizin Genel Kurulunun başta Türk Metal olmak üzere bütün emekçilere hayırlısı olmasını dileyerek sonlandırdı.

***

Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal’ın konuşmasının ardından ise kürsüye çıkan TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven ve Çevre Aktivisti Mustafa Göçer genel kurul delegelerine başarı dileklerini sundukları bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

***

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Kayseri Şubemizin Faaliyet Raporu genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Bu bölümde Coreal Kablo’dan Mikail İkiz ile Hes Kablo’dan Erkan Gökşen söz alarak konuştu.

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında Kayseri SGK İl Müdürü H. Ali Hasgül, Hasçelik Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Muhittin Çatal, Hes Kablo A.Ş. Müdürü Kadir Yanmaz, Erciyes Anadolu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Muharrem Yerer ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

***

Tek liste ile gidilen seçimlerde Şube Başkanlığına Ali Gökkaya, Şube Sekreterliğine Mehmet Kıdemli, Şube Mali Sekreterliğine İkram Akbulut, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Mehmet Taşdemir ve Şube Eğitim Sekreterliğine Okan Yurdakul aday seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol