KAVLAK: SENDİKACILIKTAKİLİT SÖZCÜK; DEĞİŞİM!
KAVLAK: SENDİKACILIKTAKİLİT SÖZCÜK; DEĞİŞİM!

Genel başkanımız Pevrul Kavlak KKTC-Girne’de yapılan Başkanlar Kurulu Toplantımızın açılış konuşmasında Türk Metal’in artık tartışmasız bir numara olduğu vurgulayarak, dünyada hızlı bir değişim yaşandığını ve sendikacılıkta kilit sözcüğün değişim olduğunu vurguladı.


Genel başkanımız Pevrul Kavlak, KKTC’de düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısında gündemdeki konuları, geride bıraktığımız MESS ve Kamu Toplu İş Sözleşmesi sürecini, Türk-İş’teki yönetim değişikliğini, Türk Metal’in yeni dönemde izleyeceği stratejiyi değerlendirdi. Değerlendirmesinde özellikle Türk Metal’in sözleşme sonrası geldiği durumu değerlendirdi.

Kavlak konuşmasında şu sözlere yer verdi:

MESS müzakerelerinden alnımızın akıyla çıktık. Bu başarıda hepimizin payı var. Hepinizi katkılarınızdan dolayı kutlarım. Biz bu başarıyı,  işçi sınıfı mücadelesinin dönemsel olarak çok gerilediği bir zamanda elde ettik.  Bu, başarımızın önemini daha da artırıyor.

Böylesi bir dönemde, hak mücadelesinin, alın teri kavgasının, bayrağını yere düşürmedik. Teslim olmadık, Kaderimize razı olmadık, Yılgınlığa kapılmadık, Mücadele bayrağına sahip çıktık.  Bu bayrak şimdi sizin elinizde. Biz Türkiye işçi sınıfının öncü gücüyüz. Gücümüzle, büyüklüğümüzle,  birlik ve beraberliğimizle ama en çok etkinliğimizle öncü gücüz.

Atölyelerde,  işyerlerinde, alanlarda, meydanlarda en etkili eylemleri yaptık. Her bir eylemimiz hedefini buldu, Türkiye'nin her yerinden ses getirdik. Peki, sadece biz mi eylem yaptık?  Elbette hayır. Herkes yaptı. Hatta bazıları bizden daha çok ses çıkardı.  Gürültü kopardı. Ama ne oldu? Koca bir hiç. Sadece biz başardık.

Neden diğerleri sonuç alamadı? Neden yine bizi takip etmek, yine fotokopiye imza atmak zorunda kaldılar? İşte bunu iyi analiz etmemiz lazım. Çünkü bizim başarımızın anahtarı burada. Değerli arkadaşlar, Biz başardık, çünkü bizim her eylemimizin bir hedefi, bir amacı vardı. Amaçsız, hedefsiz eylemlerin hiçbir önemi yoktur. Gerçekçi hedefi olmayan, hayatta karşılığı bulunmayan, haklı talebine inandıramayan, sonu önceden bilinmeyen eylemlerin hiçbir yararı yoktur. Aksine! Bu türden ylemler, zaman, para, insan ve en önemlisi enerji kaybıdır. Amaçsız eylemler,  bir süre sonra yönetim kadrolarında umutsuzluk, üyeleri için de kayıtsızlığa neden olur.

İşte diğerleri bu yüzden yoruldu, vazgeçti, başaramadı.  İşte biz bu nedenle başardık. Bizim bütün eylemlerimizin, hem üyelerimiz, hem işverenler nezdinde bir karşılığı vardı.  Eylemlerimiz,  üyelerimiz için birliğimizin, işverenlerimiz için de kararlılığımızın göstergesiydi.  İşçi, sendikasının haklılığına, mücadelesine, yönetimine ve liderliğine ne kadar güveniyorsa, o kadar birlik içindedir. Ancak sendikasına güvenen üyeler arasında birlik olur.

Bu kuraldır. MESS'le müzakere süreci boyunca, üyelerimiz arasında sarsılmaz bir birlik olduğunu ördük. Dayanışmayı, işbirliğini, yardımlaşmayı gördük. Eylemlere katılımın çok yüksek olduğunu gördük. Yani üyelerimiz, sendikasına, Türk Metal'e güveninin tam olduğunu dünya aleme gösterdi.

Genel Başkanımız Kavlak; MESS ile sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi dönemini değerlendirdikten sonra Suriye’de ve Mısır’da yaşanan olaylara dikkat çekti. Türk Metal olarak süreci iyi izlememiz ve bu gelişmelere göre gerekli önlemleri almamız gerektiğini ifade etti.

Kavlak; Türkiye’de ve dünyada olağanüstü ve çok hızlı bir değişim yaşandığını ifade ederek, güçlü olanın değil değişime hazır olanın kazandığı ve başardığı bir dünyada yaşadığımızın altını çizdi. Türk Metal olarak bu değişime karşı kendimizi çağa ayak uyduran bir sendika olarak tanımlamamız gerektiğini belirten Kavlak, “Bölgemizde, ülkemizde, işyerlerimizde, Türk-İş'te her yerde, her an değişim yaşanıyor. Sendikacılıkta kilit sözcük değişimdir. Bakınız,  üye profilimiz değişiyor, Yeni üyelerimizin profili eskizinden tamamen farklı. Onların hayat biçimi değiştirmek gibi,  anlamsız bir işle uğraşmayacağız. Biz değişeceğiz.  Onlara ulaşmak için sürekli yeni yollar bulacağız,” dedi.

Başkanlar kurulu toplantısından sonra “Örgütlenme, İletişim ve Sosyal ilişkilerde Yeni Olgular” isimli eğitim programına geçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol