"KARDEŞ KAVGASINI KÖRÜKLEYENLEREFIRSAT VERMEYELİM"

Mübarek Kurban Bayramı arifesinde ülke olarak yaşadığımız üzücü olaylar nedeniyle bayramı buruk bir şekilde karşılıyoruz. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yayınlandığı bayram mesajında,  Millet olarak, kardeş kavgasını körükleyenlere fırsat verilmemesini istedi.


Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın Kurban Bayramı mesajı şöyle:

GÜZEL GÜNLER İÇİN
HEP BERABER OLALIM

Ülke olarak üzüntülü günler yaşıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da   teröristlerin hain tuzakları ve saldırıları sonucu şehit olan Mehmetçiklerimizin ve  polislerimizin acısı daha dinmeden, Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısıyla mübarek Kurban Bayramı’nı buruk bir şekilde karşılıyoruz.

Türkiye, dünyanın en verimli ve değerli topraklarına sahip bir ülke. Milli Mücadelede dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden bir araya gelen, tek bilek, tek yürek ve tek yumruk olan atalarımız sayesinde  bu toprakları kendimize vatan, ay yıldızı da bayrak yaptık.

Bu ülkenin İstanbul’u kadar, Bitlis’i, Ankara’sı kadar  Şırnak’ı, İzmir’i kadar Hakkari’si, Diyarbakır’ı bizler için aynı değerde. Birbirimizden farkımız yok, olmamalı da…Ancak bu toprakları huzurlu insanların vatanı olarak görmek istemeyen dış güçler ve bu güçlerden nemalanan iç güçler var..İşte bu güçler elele vererek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza, farklılaşma duygularını ve düşüncelerini aşılayarak, kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar..

Millet olarak, kardeş kavgasını körükleyenlere fırsat vermeyelim. Birbirimizle konuşalım, birbirimizi dinleyelim, birbirimizle anlaşalım, birbirimizle elele vererek hem toplum olarak hem de birey olarak  mutlu ve güzel günlerin mücadelesini verelim…

Sevginin, saygının ve hoşgörünün olduğu toplumlarda insanlar birbirine güvenir. Birbirine güvenen insanların elele vermesiyle ülkemiz ayakta durur… Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin   sahip olduğu onurlu tarihin sayfalarında bu anlamda birçok örnek vardır…

Şimdi, yeni bir örneği daha hep birlikte hayata geçirme zamanıdır. Mübarek Kurban Bayramı, bu anlamda hepimiz için önemli bir fırsattır.

Bu dilek ve düşüncelerle, başta değerli üyelerimizin, onların eş ve çocuklarının olmak üzere, tüm emekçilerin, işverenlerimizin, Türkiye’mizin birliği, bütünlüğü, kalkınması, gelişmesi ve refahı için elini taşın altına koyan tüm değerli insanların mübarek Kurban bayramını kutluyor, kendilerine sağlık başarı ve mutluluklar diliyorum.

                                                         PEVRUL KAVLAK 
                                                         GENEL BAŞKAN       

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol