KAMU TİS’te YİNE ANLAŞMA SAĞLANAMADI
KAMU TİS’te YİNE ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Çalışma Bakanlığı ve Kamu İşveren Sendikaları ile Türk- İş’imizin 200 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde bugün de anlaşma sağlanamadı.


Kamu Koordinasyon Kurulu’na hükümetin verdiği aylık 1800 TL’ye kadar olan ücretlere 150 TL iyileştirme 2013 birinci 6 ay için % 4 ikinci altı ay için % 3 zam ve sosyal yardımlarda da ücret zammı kadar artış önerisini Türk-İş olarak reddettik.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bugün yapılan toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tarım-İş Genel Başkanı Bedrettin Kaykaç, Sağlık-İş Genel Başkanı Hasan Öztürk, Koop-İş genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir katıldı.

19 Temmuz tarihinde tekrar görüşme yapılacak olup Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik’in yeni bir teklifle gelmesini bekliyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol