Kadın İşçiler 17. Büyük Kurultayı
Kadın İşçiler 17. Büyük Kurultayı

 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Kadın İşçiler kurultayında delegelere seslendi; “Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek”.


 

Genel başkanımız Pevrul Kavlak Türk Metal Sendikası’nın düzenlemiş olduğu 17. Kadın işçiler Kurultayı’nda delegelere seslendi; Üretirken kadını erkekle eşit sayacaksın, ama sıra ücret vermeye geldiğinde eşit olmayacak... Alınteri dökerken erkekle eşitsin diyeceksin, ama sıra sosyal haklara gelince farklı olacak. Tezgâh başında,  çalışma saatlerinde, performans ölçümlerinde "aynısınız" diyeceksin ama sıra yükselmeye,  daha üst görevlere atamaya gelince dur diyeceksin... İşte düzen bu...  "Böyle gelmiş böyle gider" diyenler olabilir. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek.

Türk metal Sendikasının her yıl geleneksel olarak 8 Mart haftasında düzenlediği Kadın İşçiler Kurultaylarının 17.’si bu yıl yine amacına uygun şekilde coşkuyla ve ilgiyle gerçekleştirildi.  

Kadın işçiler Kurultayı’na bu yıl yerli ve yabancı 700 kadın delege katıldı, açılış sırasında çok sayıda işçi, sendikacı, işveren ve politikacı da hazır bulundu. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilig, ILO Türkiye Direktörü Ümit Efendioğlu, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER,  AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Yakup Ömer Latifoğlu, MESS Genel Sekreteri İsmet Sipahi ve çok sayıda davetli katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol