İzmir 2 Nolu Şube 2.Olağan Genel Kurulu
İzmir 2 Nolu Şube 2.Olağan Genel Kurulu

 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İzmir 2 Nolu Şube Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; Türk Metal, yurt genelindeki tüm şubeleriyle birlikte 2011 yılında, büyük ve ciddi bir teşkilatlanma performansı ortaya koymuştur. 2011 yılı Türk Metal için örgütlenme yılıydı… Biz sendika olarak, bu konuda üzerimize düşeni yaptık ve 25 bin metal işçisini daha Türk Metal üyesi yaptık. Örgütlenme atağımız, bu ve bundan sonraki yıllarda da aynı istek ve heyecanla devam edecektir” dedi.


 

İzmir 2 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulu 12 Şubat tarihinde İzmir Anemon Otel de gerçekleştirildi. Genel Kurula Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk-İş Eski Genel Başkanı Salih Kılıç ile çok sayıda işveren temsilcisi ve sendikacı katıldı. Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı’nın divan başkanlığını yürüttüğü genel kurul da Süleyman Yıldırım şube başkanlığı görevine yeniden seçildi. Genel Kurul’da Hayrettin Çakmak Şube Sekreterliğine, Hacı Kılıç Şube Mali Sekreterliği görevine seçildi.

İZMİRLİ METAL İŞÇİLERİNDEN GENEL BAŞKANIMIZA MUHTEŞEM KARŞILAMA…

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, İzmir 2 Nolu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu için geldiği İzmir’de, metal işçileri tarafından muhteşem bir şekilde karşılandı. Yüzlerce metal işçinin karşıladığı Genel Başkanımıza İzmirli efeler eşlik etti.

Genel Kurul açış konuşmasını İzmir 2 Nolu Şube Başkanımız Süleyman Yıldırım yaptı. Yıldırım, konuşmasında İzmir 2 Nolu Şube’nin kuruluşu hakkında değerlendirmeler yaparken, “2008 yılında kurulan şubemizin ne kadar doğru bir kararla kurulduğunu bugün aramızda bulunan metal işçileri bize gösteriyor” dedi. Yıldırım, daha sonra salondan bulunan metal işçilerine seslenerek “650 üyemizin bulunduğu Sidemir Demir Çelik, 500 üyemizin bulunduğu Ede Demir Çelik, 150 üyemizin bulunduğu PFW Havacılık, 180 üyemizin bulunduğu Fokker Elmo Hoş geldiniz…” dedi. 

İzmir 2 Nolu Şube Başkanımız Süleyman Yıldırım’dan sonra kürsüye Genel Başkanımız Pevrul Kavlak çıktı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasında, “Biz, Türk Metal’iz. Biz, İzmir’deyiz, İstanbul’da, Bursa’da, Eskişehir’de, Ankara’da, Kırıkkale’de, Gölcük’te, Manisa’dayız. Biz, nerede metal işçisi varsa ordayız. Biz, her yerdeyiz..her zamandayız. Biz, durmayız… Biz kaçmayız. biz korkmayız. Biz mücadeleyiz… Biz dayanışmayız… Biz, metal işçisiyiz… Ahmet’iz… Mehmet’iz... Muzafferiz… Ayşe’yiz… Fatma’yız… Biz, dostuz… Biz kardeşiz… Biz arkadaşız… Biz, bir değiliz, on değiliz, bin değiliz… Biz yüz binleriz… Biz, tek yüreğiz, tek bileğiz, tek yumruğuz… Vurduğumuz yerden ses getiririz” diyerek Türk Metal’i işçi hareketinin bir numarası yapan tüm metal işçilerine teşekkür etti.  

Kavlak konuşmasının devamında; “Bugün Türk Metal'in büyük ve güçlü bir sendika olmasında, uyguladığımız sosyal sendikacılık anlayışının büyük rolü vardır. Bu sendikal anlayış sayesinde metal işçileri, Türk Metal çatısında toplanmaya devam etmektedir. Türk Metal, yurt genelindeki tüm şubeleriyle birlikte 2011 yılında, büyük ve ciddi bir teşkilatlanma performansı ortaya koymuştur. 2011 yılı Türk Metal için örgütlenme yılıydı… Biz sendika olarak, bu konuda üzerimize düşeni yaptık ve 25 bin metal işçisini daha Türk Metal üyesi yaptık. Örgütlenme atağımız, bu ve bundan sonraki yıllarda da aynı istek ve heyecanla devam edecektir.

2012 yılı için de kendimize bir hedef koyduk… 2012 yılı bizim için toplu sözleşme yılı olacak. En iyi, en güzel ve en yaşanılır hakları sizlerle buluşturan sözleşmenin yılı olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol