İzmir 1 Nolu Şube 2.Olağan Genel Kurulu
İzmir 1 Nolu Şube 2.Olağan Genel Kurulu

 

İzmir 1 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulunda konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “”İzmirlileri, vergi adaletsizliği karşısındaki onurlu duruşları sebebiyle canı gönülden kutluyorum” dedi.


 

İzmir 1 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulu 18 Şubat Cumartesi günü İzmir Anemon Otel’de yapıldı. Genel Kurula Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı çok sayıda işveren temsilcisi ve sendikacı katıldı.

Genel Kurul açış konuşmasını İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun yaptı. Tosun konuşmasında, “2008 yılından bugünlere, sizlerle birlikte; birlik, beraberlik ve gönül bağıyla, birbirimize inanarak geldik” dedi. Konuşmasının devamında teşkilatlanmanın önemine vurgu yapan Tosun; “hedefimiz refah seviyesi daha yüksek, özgürlüklerin ve demokrasinin daha fazla uygulandığı, örgütlenmenin yaygın olduğu bir Türkiye” dedi.

İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Halil İbrahim Tosun’dan sonra kürsüye Genel Başkanımız Pevrul Kavlak çıktı. Kavlak konuşmasında; “2011 yılında 254 milyar lira vergi toplandı… Bunun yüzde 11’ini İzmirliler ödedi… Toplam 27,5 milyar lira ile İzmir, üçüncü oldu. İzmir, Doğu ve Güneydoğu’daki illerin tamamından fazla vergi ödüyor… Ama onlar kadar hizmet alamıyor… 27,5 milyar lira vergiye karşılık, 7 milyar liralık bir yardım… Kepçeyle alıyorlar, çay kaşığı ile geri veriyorlar… Ben, sizlerin şahsında tüm İzmirlileri, vergi adaletsizliği karşısındaki onurlu duruşları sebebiyle canı gönülden kutluyorum…” dedi.

İzmir 1 Nolu Şube 2.Olağan Genel Kurulu sonucunda Halil İbrahim Tosun yeniden şube başkanlığı görevine seçilirken, Güngör Sunar şube sekreterliğine, Şafak Aşınmaz şube mali sekreterliği görevlerine seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol