İSTİKLAL MARŞIMIZ SONSUZA KADAR SÖYLENECEK
İSTİKLAL MARŞIMIZ SONSUZA KADAR SÖYLENECEK

İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu, mesajında İstiklal Marş’ımızın sonsuza kadar söyleneceğini ifade etti.


“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok zor şartlar altında kurulduğunu, bu milletin kurtuluş için büyük mücadeleler verdiğini bu mücadeleler vesilesi ile İstiklal Marşı’nın yazıldığı ve toplum olarak büyük bir kabul gördüğü” de hatırlatan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy Milli Şair unvanı almıştır. Bu unvanı almak hiçbir şaire de nasip olmamıştır. Mehmet Akif Ersoy eserleri ile bu milletin gönlünde taht kurmuş sonsuza kadar unutulmayacak yüce bir şairdir. Onu rahmetle bir kez daha anıyor ve İstiklal Marşımızın yüzyıllarca sonsuza dek gönüllerde büyük bir coşku ile söyleneceğini umudunu taşıyoruz…”

İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif:

Türk Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alan Milli Eğitim Bakanlığı, 1921 yılında bunun için bir şiir yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Kazanacak şiire para ödülü konduğu için başlangıçta Mehmet Akif katılmak istemedi. Ama Millî Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi'nin (TANRIÖVER) ısrarı üzerine, ödülsüz olmak şartıyla Mehmet Akif Ersoy da şiirini gönderdi.

Yarışma sırasında Akif'in marşının oya sunulması kararlaştırıldı ve ''Oy birliği ile kabul edildi''. Ve teklif üzerine en son ayakta dinlendi. Kahraman orduya ithaf edilen marş, İstiklal marşı olarak kabul edildi. Akif ''Onu milletime ve kahraman ordumuza hediye ettim. Zaten o milletin eseridir, milletin malıdır. Ben yalnız gördüğümü yazdım'' dedi karşılığında para ödülünü kabul etmedi.

Mehmet Akif Ersoy 27 Aralık 1936'da hayata gözlerini açtığı İstanbul’da vefat etti.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol