İSKENDERUN 1 NOLU ŞUBEMİZİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
İSKENDERUN 1 NOLU ŞUBEMİZİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şube 4. Olağan Genel Kurulu açılış programı 19 Kasım 2022 Cumartesi günü, yapıldı. Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz’ın Divan Kurulu Başkanlığına seçildiği genel kurulda Genel Kurul Divanı, Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, Gürkan Döner ve İlker Özkul’dan oluştu.

Divan Kurulu Başkanı olarak bir konuşma yapan Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz, sözlerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selam ve sevgi dileklerini ileterek başladı. Kıymaz, sözlerine Türk Metal Sendikası’nın önümüzdeki sene 60’ın kuruluş yıldönümü kutlayacağını hatırlatarak devam ederken, “Türk Metal Sendikası bugüne kadar üyelerine insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak için var gücüyle çalıştı. Her zaman ilklerin sendikası olarak, yaptığı sosyal çalışmalarla Türk sendikal hareketine örnek oldu” dedi.

Türk Metal Sendikası’nın son dönemde imzaladığı başarılı sözleşmelere değinerek sözlerine devam eden Kıymaz, pandemi döneminde MESS ile imzalan protokole dikkat çekerek şunları söyledi: “Kovid-19 pandemisi nedeniyle, tüm dünyada hayat durmuşken, herkes ne olup bittiğini anlamaya çalışırken, biz durmadık. O zor günlerde, işveren Sendikası MESS ile masaya oturarak çok önemli bir protokole imza attık. Ve aynı gün kamuoyuyla paylaştık. Bu süreçte birçok işkolunda, işverenler, emekçileri hoyratça kapının önüne koyarken, işten atarken, bizim örgütlü olduğumuz işyerlerinde, pandemi koşulları nedeniyle, hiçbir üyemiz işten atılmadı. Ücretsiz izine çıkarılamadı. Tüm üyelerimiz ücretlerini eksiksiz olarak aldı. Bu sayede üyelerimizin ve ailelerinin yaşanılan bu zorlu günlerde bir nebze de olsa da hayata tutunmalarına sağladık.”

Türk Metal Sendikası’nın sendikal alanda birçok konuda öncü ve yenilikçi sendika olduğunu belirten Kıymaz, üyesine sadece toplu iş sözleşmesi alanında değil birçok konuda destek verdiğine hatırlatırken, “Bakınız, biz 2017 yılından bu yana üyelerimizi Türkiye’nin en büyük tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinden yararlandırıyoruz. Bildiğiniz üzere Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki işyerlerimizi olduğu gibi münferit işyerlerimizi de büyük oranda tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı içerisine dâhil ettik. Tamamının bu kapsama alınması için görüşmelerimiz devam ediyor. Sadece Grup TİS kapsamındaki üyelerimiz, şimdiye kadar anlaşmalı özel hastanelerde 2 milyonun üzerinde tedavi ve 37 bin ameliyat hizmetinden ücretsiz olarak yararlandılar. Özellikle 2020 yılından itibaren pandeminin de hayatımıza girmesinden sonra bu tamamlayıcı sağlık sigortasının önemi daha iyi anlaşıldı.  Covid-19 tedavilerinde de Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının kullanılmasını sağlayan, ilk defa salgının özel hastanelerde de ücretsiz tedavi edilmesinin önünü açan sendika Türk Metal’dir. Aynı zamanda Covid-19 hastalığına yakalanarak iyileşen üyelerimizi, hastalığın kendilerinde ve ailelerinde yarattığı travmayı hafifletme adına onları otellerimizde misafir ettik. Yine sosyal sendikacılık kavramının sadece Türkiye’de değil, dünyada da lideri konumunda olan sendikamız, 2021 ve 2022 yılında eş ve çocukları ile 157 bin kişiyi yani 65 bin üyemizi otellerimizde ücretsiz konaklattı” dedi.

Türk Metal Sendikası’nın örgütsüz işyerlerinde verdiği sendikal mücadeleye dikkat çekerek sözlerine devam Kıymaz, son iki yılda 122 sendikasız işyerinde örgütlenme çalışması yapıldığını ve bunların 46’sında çalışanların toplu sözleşmeli düzene kavuşturulduğunu ve Türkiye genelinde 42 bin yeni üyenin Türk Metal ailesine katıldığını söyledi.

***

Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz’ın konuşmasının ardından ise kürsüye TÜRK-İŞ Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar genel kurul delegelerine başarı dileklerini sundukları bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

***

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İskenderun 1 Nolu Şubemizin Faaliyet Raporu genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Bu bölümde Noksel işyerinden Halis Kınalı ile Yazıcı Demir Çelik işyerinden Ceyhun Karabulut söz alarak konuştu.

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında İskenderun Belediye Başkan Yardımcıları Tayfun Boda ve Ahmet Keskin, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Adem Aslan, İskenderun İşkur Müdürü Mehmet Yüksel, Yazıcı Demir Çelik İnsan Kaynakları Şefi Arif Yıldırım ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

***

Tek liste ile gidilen seçimlerde Şube Başkanlığına Çakır Varan, Şube Sekreterliğine Murat Tankut Cevrioğlu, Şube Mali Sekreterliğine Musa Kılıçaslan, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Seyfullah Şahan ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ali Mercimek seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol