İşçi Hayatı Bu Kadar Ucuz Olmamalı
İşçi Hayatı Bu Kadar Ucuz Olmamalı

Geçen hafta Erzurum baraj gölet’inde ölen 5 işçinin acısı dinmeden, Elazığ’da meydana gelen ve 6 işçinin hayatını kaybetmesi neden olan hortum faciasının ardından Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı.


Yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi;

“Geçtiğimiz hafta Erzurum da bulunan bir baraj gölünde bindikleri botun ters dönmesi nedeni ile hayatını kaybeden 5 TEDAŞ işçisi ve dün (9 Nisan) akşam Elazığ’da bir madende çalışan işçilerin içinde oldukları plastik konteynerların hortum nedeniyle sürüklenerek kayalara çarpması sonucu 6 işçinin hayatını kaybetmesi ve 7 işçinin yaralanması bizleri derinden etkilemiştir. Ülkemiz, ölümlü iş kazlarında Avrupa’da birinci, Dünya’da ise ikinci sırada yer almaktadır. Yaşanan her böyle acı manzara sonucunda yetkililer her defasında benzer açıklamalar yaptılar. Ama sonuç aynı… İş kazalarını önleyecek tedbirlerin acilen ve hiç zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi artık kaçınılmaz olmuştur. İnsan hayatını hiçe sayan ihmal sahiplerinin hesap vererek cezalandırılması bir dahaki ihmallerin yaşanmaması için caydırıcı olacaktır. Her zaman ifade ediyoruz ama yine söylemeye mecburuz. Dileriz bu olaylar son olur”.

Açıklamanın devamında ise “Son bir hafta içinde meydana gelen iki iş kazasının ardından hayatını kaybeden 11 işçimize Allah’tan rahmet, sevdiklerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz” denildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol