İNSAN ONURUNA YAKIŞIR İŞ HER ÇALIŞANIN TEMEL HAKKIDIR
İNSAN ONURUNA YAKIŞIR İŞ HER ÇALIŞANIN TEMEL HAKKIDIR

Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu 4-10 Mayıs tarihleri arasında "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinliklerinin yapılması  nedeniyle bir açıklama yaptı.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş kazaları ve meslek hastalıkları önüne geçilmesi gereken önemli bir sorun. Ülkemizde her geçen gün biraz daha gelişen sanayileşme rağmen iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin gerekli düzenleme ve yatırımların yapılmaması, bizim bugün ölümlü iş kazlarında Avrupa’da birinci, Dünya’da ise ikinci sırada yer almamıza neden olmuştur.  

Ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası ve her 6 saatte bir de bir işçimizin hayatını kaybettiğini düşündüğümüzde ise durumun vahametini daha iyi görebiliriz. Her gün evine ekmek götürmek isteyen, alın teri ile geçimini sağlamak isteyen işçilerimiz evlerine dönememekte, ya da artık iş göremez hale gelmektedir. Bu sıralamaya kayıtdışı istihdam verileri eklendiğinde, daha da vahim bir tablo ile karşılacağımız kesindir.

İş kazalarını önleyecek tedbirlerin acilen ve hiç zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Bu nedenle hükümetin daha ciddi önlemler almasının ve konuyu hassasiyetle çözmesinin vakti çoktan gelmiş de, geçmiştir”.

Açıklamanın devamında ise; “İnsan onuruna yakışır iş her çalışanın temel hakkıdır” denildi.  

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol