HOŞ GELDİN11 AYIN SULTANI
HOŞ GELDİN11 AYIN SULTANI

Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Pevrul Kavlak, mesajında "sevgi ve dayanışma" çağrısı yaptı.


Genel Başkanımız Pevrul Kavak'ın mesajı şöyle:

İslam Âlemi olarak bir Ramazan Ayı’nı daha idrak edeceğiz. Bu mübarek ayın, İslam Âlemi’nde yarattığı o kutsal havayı bir ay boyunca birlikte teneffüs edeceğiz.

21. Yüzyılın başından itibaren dünyayı etkisi altına alan sosyal, ekonomik ve siyasi olaylar, hepimizi düşündürmekte ve üzmektedir.

İnsan sevgisi, yüce İslam Dini’nin en önemli ahlaki değerlerinden biridir. Bu sevgi, hem insanların birbirleriyle olan ilişkilerini düzenler, hem de yine insanlar arasındaki dayanışma ruhunu destekler. Dolayısıyla sevgi,  toplumsal anlamda da gelişmek, sağlıklı ve güçlü olmak için aranan temel değerlerimizin önünde yer alır.

İşte,  2012 yılında özellikle İslam Ülkeleri’nde meydana gelen karışıklıkların temel sebebi, bu ülkeleri yönetenlerin insanları sevgisizlikle ve adaletsizlikle baş başa bırakan yanlış yönetim anlayışlarıdır.

Dileriz bir sınır komşumuz olan Suriye'de yaşanan dram ve acılar bu Ramazan vesilesi ile de son bulur bu müslüman ülke huzura kavuşur.

Yüce dinimizin kutsal kültürüyle yetişen düşünürlerimiz, şairlerimiz; sevginin insan ve toplum hayatı için ne kadar gerekli olduğunu vurgulayan o güzel deyişleriyle,  bizlere doğru ve güzel hayat haritaları çizmişlerdir.

Yaratılanı severiz yaratandan ötürü'' diyen Yunus Emre, ''Bu kapı ümitsizlik kapısı değildir, ne olursan ol yine gel'' diyen Mevlâna ve ''Bir olalım, İri olalım, Diri olalım'' diyen Hacı Bektaş-ı Veli, insanlığı ve İslam Âlemini hep sevmeye ve sevgiye çağırmışlardır.

İslam Âlemi’nin önder ülkesi Türkiye’dir.

Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve siyasi yapısı daha da önemlisi hayat kültürüyle İslam Âlemi’ne örnek bir ülke olması, Türk Milleti olarak bizlere de sorumluluklar yüklemektedir.

Birbirimize göstereceğimiz sevgi ve saygı, Türkiye’nin “Milli ve Dini Kalitesi” için de kayda değer bir gösterge olacaktır.

Diliyorum ve inanıyorum ki, bu mübarek ramazan ayı, hem aile içi ilişkilerde, hem toplumsal ilişkilerde, hem de iş çevresinde bir arada olan insanlar olarak sevgi ve saygı ile donatılmış ilişkilerin daha da yeşermesine ve gelişmesine vesile olacaktır.

Bu dilek ve düşüncelerle, hepinizin, mübarek ayını kutlar, Saygılar sunarım…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol