HAYDİ BAKALIM, HAYIRLISI…
HAYDİ BAKALIM, HAYIRLISI…

Türk Metal – MESS Grup toplu İş Sözleşmesi müzakereleri 09 Ocak 2013 tarihinde başladı.


 

Türkiye’de işçi hareketinin önemli bölümünü ilgilendiren özel sektör toplu iş sözleşme süreçleri, idari maddeler ile ilgili olarak ilk oturumlarla birlikte start almaya başladı. Başta metal işkolu olmak üzere, diğer işkollarında başlayan sözleşme sürecinde, bütün gözler merakla metal işkolundaki gelişmeleri gözlüyor.

Türk Metal Sendikası ile kısa adı MESS olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında 127 şirkette çalışan 95 bin Türk Metal üyesini kapsayan grup toplu iş sözleşmesi ‘belirleyici’ olması sebebiyle diğer işyerleri de dikkate alındığında 114 bin metal işçisini ilgilendiriyor.  Hatırlanacağı gibi, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası’nın görüşülmesi ve kabulü nedeniyle süreçte gecikme olmuş ve bu gecikme, sendikaların tepkisine yol açmıştı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, görüşmelerin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ 6356 Sayılı Yasa ile ilgili gelişmeler sebebiyle, sözleşeme süreci geç başladı. Ancak, biz Türk Metal olarak yetkiler gelir gelmez harekete geçerek, süreci başlattık. Bizim tek hedefimiz, metal işçilerini insanca yaşama şartlarından uzak düşürmeyecek bir sözleşme imzalamaktır. Dileriz, süreç metal işkolu için, metal işçileri ve işverenleri için hayırlı sonuçlar getirir.”

1 Eylül 2012 ile 31 Ağustos 2014 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşmede, sendikamız ile MESS arasındaki ikinci oturum, 21 Ocak 2013 tarihinde yapılacak.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol