HAVACILIK İŞKOLUNDAGREV YASAĞIÇALIŞMA BARIŞINI BOZAR
HAVACILIK İŞKOLUNDAGREV YASAĞIÇALIŞMA BARIŞINI BOZAR

Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak , “Havacılık işkolunda grev yasağı çalışma barışını bozar, Türk-İş Hava-İş Sendikamızın yanındadır” dedi.


Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, havacılık işkolunda getirilmek istenen grev yasağının çalışma barışını bozacağını, Hava-İş Sendikamızın eylemlerinin haklı ve meşru olduğunu söyledi. Kavlak’ın konuya ilişkin açıklaması şöyledir:
 
“İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve iki diğer milletvekilinin bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi 21 Mayıs 2012 günü TBMM İçişleri Alt Komisyonunda, 24 Mayıs 2012 günü ise İçişleri Komisyonunda görüşülmüştür.
 
Söz konusu kanun teklifinin 1. maddesi, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’nda grev yasaklarını düzenleyen maddelerden ‘Yasağın bulunduğu işler” başlıklı 29. maddeye 6. bent olarak “Havacılık hizmetlerinde” ibaresinin eklenmesi şeklindedir.
 
Bilindiği gibi, 2821 sayılı Sendikalar Kanunu’nu ve 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’nu ortadan kaldıran Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı TBMM gündemindedir. Sosyal taraflarca üzerinde büyük oranda mutabakat sağlanan bu tasarının görüşülmesi sırasında, bu öneri gündeme getirilmiş fakat Türk-İş’in tepkisi üzerine kabul edilmemiştir.
 
Sosyal tarafların kabul etmediği ve bu nedenle tasarıda yer almayan bir düzenlemeyi,   üç milletvekilinin imzasıyla,  konuyla ilgisiz bir torba kanun içinde TBMM’den geçirmeye çalışmak abesle iştigaldir.
Her fırsatta çalışma hayatında uluslararası normları gündeme getirenlerin, çalışma hayatında demokratikleşmeyi sağlayacaklarını öne sürenlerin, ülkede yasakları ortadan kaldırdıklarını iddia edenlerin, böylesi yasakçı ve çağdışı bir düzenlemeyi gündeme getirmelerini anlamak mümkün değildir.
 
Bu düzenlemenin yasalaşması, ülkemizde çalışma barışını bozacak, telafisi zor gelişmelere yol açacaktır.
 
Türk-İş, Konfederasyonumuz üyesi Hava-İş Sendikamızın, havacılık işkolunda getirilmek istenen grev yasağını protesto amacıyla bugün (29 Mayıs 2012 günü) yapacağı iş yavaşlatma eylemini haklı ve meşru görmekte ve desteklemektedir.”
 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol