GÜVENDİĞİMİZ DAĞ,DAYANIŞMAMIZDIR!
GÜVENDİĞİMİZ DAĞ,DAYANIŞMAMIZDIR!

Türk Metal 2. Aile Kurultayı devam ediyor. Genel Sekreterimiz Yücel Yücel açılış konuşmasını yaptığı kurultayda üyelerimize “Güvendiğimiz dağ, dayanışmamızdır!” dedi.


Bu yılın Mayıs ayında başlayan Türk Metal Sendikası 2. Aile Kurultayı, Ramazan nedeniyle verilen aranın ardından, Eylül’de, 6. Grupla devam etti. Aile Kurultayı’nın ikinci bölümünün açılış konuşmasını, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel yaptı. Konuşmasında Türk Metal Sendikasının büyük bir aile olduğunu vurgulayan Yücel, “Bizim güvendiğimiz dağ, dayanışmamızdır. Üyelerimizdir, eşleridir, çocuklarıdır. Bunun için büyüğüz. Bunun için güçlüyüz. Birlikte olduğumuz sürece de, büyük ve güçlü olarak kalacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Genel Sekreterimiz Yücel, dayanışmanın ve birliğin önemini de vurguladığı konuşmasında, Türk Metal Sendikasınca  başlatılan sosyal sendikacılık uygulamalarının, dünya sendikacılığında yeni bir çağın başlangıcı olduğunu ifade etti.  Yücel, “Sosyal Sendikacılık anlayışı,  har vurup harman savrulmadığı takdirde, sendikacılığı duraklama devrinden çıkacak ve yükselme devrine taşıyacaktır. Ne mutlu bize ki, bu çağı başlatan Türklerdir; Türk Metaldir” dedi.

Genel Sekreterimiz Yücel, sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen konuşmasında şöyle dedi:

“Metal işçilerinden almış olduğumuz 2 emanet var.  Bunlardan birisi, bize verilmiş yetkilerdir… Bu yetkilerin geri dönüşü, metal işçilerine, onları insanca yaşama koşullarından uzaklaştırmayacak sözleşmeler imzalamakla olur. İkinci emanet ise, aidatlardır. Aidatların geri dönüşü de, metal işçilerine, eş ve çocuklarına sunduğumuz sosyal, kültürel hizmet ve yatırımlarla olur. Biz, emanetçiyiz. Emanete de asla ihanet etmeyiz. Kadınlar bir toplumun güzelliğidir, çağdaşlık kriteridir diyoruz. Çağdaş toplum için temel şart, çağdaş kadın diyoruz. Bizim hedefimiz çağdaş ve demokratik Bir Türkiye’dir. Bizim çabamız, çağdaşlığın ve demokrasinin hakim olduğu bir yapıda, çalışanların refah ve huzur içinde yaşamasıdır.

Konuşmasında, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selamlarını ve mesajlarını da ileten Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, “üyelerimizle birlikte onlarla aynı hedef, duygu ve inançla birlikte böylesine güzel Bir Türk Metal Tesisi’nde bulunmaktan büyük huzur ve mutluluk duyduğunu” sözlerine ekledi.

Türk Metal 2. Aile Kurultayı’nın 6. Grubuna, Kayseri, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı şubelerinden gelen üyelerimiz katıldı. Kurultaya katılan üyelerimiz, verilen eğitimlerden ve boş zamanlarında otelin imkânlarını kullanmaktan çok memnun olduklarını ifade ederken, Türk Metal’e de teşekkür etmeyi unutmadılar.

Sosyal sendikacılık anlayışının gereği olarak bu zamana kadar üyelerimiz ve ailelerinden oluşan yaklaşık 5000 kişiye Aile Kurultayı ile eğitim ve tatil imkanı sunan Türk Metal Sendikası, hizmetlerine devam edecek.  Katılım sertifikasını Genel sekreterimiz Yücel Yücel’den alan üyelerimiz ,hayatlarında ilk defa böyle bir organizasyonda bulunduklarını ifade ederken, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a da bu düşünce ve proje için sonsuz teşekkürlerini ilettiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol