GREV GÖMLEĞİNİGİYMEKTEN ÇEKİNMEYİZ
GREV GÖMLEĞİNİGİYMEKTEN ÇEKİNMEYİZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Ankara’da Genel Merkezimizde düzenlediğimiz Genişletilmiş temsilciler Meclisi toplantımızda konuştu: Gelin vakit varken el sıkışalım. Elimizi sıkmak için elinizi çabuk tutun. Adım adım greve yaklaşıyoruz. Bize başka çare bırakılmadığında grev gömleğini giymekten çekinmeyiz. Çekinmediğimizi tarihimiz gösteriyor.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Grev kararının alınmasının ardından ilk defa bir toplantıda konuştu. Ankara Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantımızda konuşan Kavlak; “Gelin vakit varken el sıkışalım. Elimizi sıkmak için elinizi çabuk tutun. Adım adım greve yaklaşıyoruz. Bize başka çare bırakılmadığında grev gömleğini giymekten çekinmeyiz. Çekinmediğimizi tarihimiz gösteriyor. Ne kadar ağır olursa olsun, bedel ödemeye hazırız. Kimseye bedel ödetmeyin, kimse bedel ödemek zorunda kalmasın. Biz hakkımızı alana kadar bu bayrağı indirmeyeceğiz. Nereye kadar giderse, oraya kadar gideceğiz” diye konuştu.

Ankara’da Genel merkezimizde düzenlediğimiz Genişletilmiş temsilciler Meclisi Toplantımızda Türk-İş yönetiminden Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Nazmi Irgat, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel ile Türk-İş Eski Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkaları katıldı.

Kavlak; alınan grev kararını değerlendirirken Türk Metal’in buna hazır olduğunu ancak sözleşmenin masada bitirilmesi konusunda işverenlere tekrar çağrıda bulunduklarını dile getirerek şunları kaydetti:

Grev, emekçinin üretimden gelen gücüdür. Biz, bu gücü hiçbir zaman gereksiz yere kullanmadık. Biz, hiçbir zaman çarkları durdurmak istemedik. Hep şunu dedik: En iyi sözleşme masada biten özleşmedir. İşverenlere sizin aracılığınızla bir kez daha seslenmek istiyorum: Hala vakit varken, gelin taleplerimizi kabul edin. Gelin el sıkışalım. Anlaşalım. Zaman azalıyor. Hala vakit varken uzlaşalım, İşçiye müjdeli bir haber verelim, çalışma barışını güçlendirelim, istikrarı koruyalım.

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması uzun süre üyelerimiz tarafından alkışlandı. Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Kavlak; Ankara’da bulunan 3 büyük iş yerinin senelerdir kar elde ettiğini, yatırımlarda bulunduğunu belirterek, bu sene de işçiye yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi:

Patronların kazandığı her kuruşta bizim emeğimiz var. Bakın: İşte Türk Traktör. 2012'de Türk Traktör’ün gelirleri 2 milyar liraya yaklaştı. İhracatını yüzde 52 oranında artırdı. Şirketin net karı 268 milyon lira oldu. Şimdi Sakarya'ya 80 milyon dolarlık yatırım yapacak. Temelini bile attılar. İşte Arçelik. 2011'de 506 milyon TL, 2012'de 525 milyon lira kar elde etti. İşte MAN. Otobüs, kamyon ve yedek parça satışlarında rekor kırdıklarını kendileri söylüyorlar.

Türk Traktör, Arçelik ve MAN. Bunlar Ankara'daki büyükler. Ankara'da olduğumuz için bunları örnek verdim. Yoksa durum tüm metal sektöründe aynı. Geçtiğimiz yıllar hepsi için kar yılları, rekor yılları, üretim, kalite, verimlilik yılları oldu. Çok parlak yıllar oldu. Sadece geçtiğimiz yıllar da değil, gelecekleri de parlak görünüyor. Hepsi yatırım planlıyor. Yatırımlarını toplayınca milyarlarca eruo ediyor. İyi ediyorlar. Daha çok yatırım yapsınlar. Yapsınlar ki iş olsun, aş olsun, ekmek olsun. Ama Allah aşkına biraz da insana yatırım yapsınlar.

Kavlak; toplantıyı izleyen Türk-İş yönetimine ve sendikacılara teşekkür etti. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde salondan ayrıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol