Gölcük Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu
Gölcük Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu

 

Gölcük Şubesi 4. Olağan Genel Kurul’da konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, büyümenin çalışanlara yansımadığını söyledi. Yaşama düzeyi büyük olmadığı zaman, ekonomideki büyüklüğün de bir anlamı olmadığını dile getirdi.


Sendikamız Gölcük Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu açış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak büyüme rakamlarını değerlendirdi: İtirazımız, ekonomideki gelişmelerin, büyüklüğünün bize, halka yansımaması… Ekonomiyi biz taşıyoruz.  Biz büyütüyoruz.  Ama büyüme,  bize yansımıyor. İşte biz,  buna itiraz ediyoruz. Halkın,  yaşama düzeyi büyük olmazsa, ekonomideki büyüklüğün ne anlamı var?

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Gölcük Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’nun açış konuşması sırasında Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyo ekonomik yapının çalışanlar üzerindeki etkilerini sıraladı.  Değerlendirmesi sırasında doğrudan devletin verdiği rakamları kullanan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Yunanistan örneğini de verdi:

 Küreselleşme, son nefeslerini verirken, bizim ülkemizde acaba durum nasıl? Baktığımızda, peşpeşe güzel açıklamalar geliyor.. Ekonomik büyüklük bakımından dünyadaki 15'nci büyük ülkeyiz diyorlar.. Dış borcumuz,  diğer ülkeleri kıskandıracak düzeyde diyorlar. Dış borcun azalması  çok iyi.. Çünkü dış borç, bağımsızlık önünde bir engel.  Yunanistan'ı gördük. Avrupa Birliği, yaptığı yardım karşılığında, Yunanistan'da devleti  ve ekonomiyi kontrol edecek.. Bu durumda, Yunanistan'ın bağımsız bir ülke olduğunu söylemek çok zor. Bunlara da  bir itirazımız yok.

Bizim itirazımız, ekonomideki gelişmelerin, büyüklüğünün bize,  halka yansımaması..  Ekonomiyi biz taşıyoruz.  Biz büyütüyoruz.  Ama büyüme,  bize yansımıyor.  İşte biz,  buna itiraz ediyoruz. Halkın, yaşama düzeyi büyük olmazsa, ekonomideki büyüklüğün ne anlamı var? İktisadi gelişmeye  giden yolda,  sadece büyüme yoktur..  Eğitim vardır,  verimlilik vardır,  sosyal yapıda iyileşme vardır.

Bakın; geçen yılın sonlarına doğru TÜİK bir araştırma yaparak,  Türk halkının geçim profilini çıkardı: Araştırmaya bir bakalım:  42 milyon insan borçlu. 62 milyon insan,  evinden uzakta bir haftalık tatil yapamıyor. 45 milyon insan,  2 günde 1 et yiyemiyor.  100 kişiden 66'sı harcamalarını karşılayamıyor. 58 milyon insan,  ihtiyacı olmasına rağmen, mobilyalarını değiştiremiyor.. Yüzde 44'ü,  evlerini tamir ettiremiyor.. Yüzde 37'si yılda bir kez elbise alamıyor. Bunlar büyüyen bir ülkenin göstergeleri olamaz. TÜİK'e göre,  yaşam süremiz son 60 yılda, 30 yıl arttı. Yaşam süresi arttı ama yaşam şartları da zorlaştı. Üretim yok.  Yatırım yok...  İstihdam yok.  Böyle olunca da toplumsal yapı paslanıyor. Paslanınca kafalar karışıyor. Bu nedenle bugün,  her 5 kişiden 1’i ruh hastası. İnsanların yüzde 17'si yoksulluk sınırının altında.  2,5 milyon insan kredi kartını borcunu ödeyemediği için,  kara listeye alındı. Bir banka;  Sakarya’da 7 köyün topraklarına,  borçları karşılığı el koydu.  İşte milletin efendisinin hali bu.  Hani büyüme? Hani yansıması?  Bunları biz söylemiyoruz. Bu rakamlar TÜİK'e ait.

Gölcük Şube Başkanımız Yücel Yücel yaptığı konuşmada, “1980’li yıllardan 2000’li yıllara kadar sendikaları güvenilir kurum olarak gördüler. Ancak daha sonra sendikalara güven zayıfladı. Bugün Ancak Türk Metal’in gerçek bir sendikacılık yaptığını belirten Yücel, Sosyal sendikacılığın doğum yeri Türk Metal’dir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin konuşmasında sendikaların önemini dile getirdi ve çalışma hayatının zor bir süreçle karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise konuşmasında, “Birçok genel kurula katıldım. İlk defa böyle güzel bir genel kurulu ilk kez görüyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Emek gerçekten kutsal. Herkes helalinden bir dilim ekmek götürme mücadelesi veriyoruz. Örgütlenmek kesinlikle önemli. Hep birlik beraberlik içersinde ortak akıl içinde yürümek lazım. 7 bine yakın kişi çalışıyor. Yücel başkan gerçekten güzel bir pencere açtı” dedi.

Ford Otosan İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Nursel Ölmez Ateş konuşması sırasında “2011 yılında üst üste 10’uncu kez en çok satan otomotiv markası olarak kırılması güç bir rekora imza attık ve  bu gururu tüm çalışanlarımız ile birlikte yaşadık” dedi ve konuşmasının sonunda şunları ifade etti:

Ford Otosan’a liderlik bayrağını 10 yıldır taşıtan, tüm bu başarılı sonuçları çalışanlarımızın emekleriyle kazandık. Bunda kuşkusuz Türk Metal Sendikası’nın yapıcı diyalog ortamı yaratmasının ve işbirliğinin önemi fevkalade büyük. Sözlerimi Ford Otosan’ı bir dünya oyuncusu haline getiren emekçi çalışanlarımıza, Türk Metal Sendikası yöneticileri ve temsilcilerine teşekkür ederek tamamlamak istiyorum. Sevgi ve Saygılarımı sunuyor, genel kurulumuzun tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

250 delegenin oy kullanma hakkı bulunan kongrede divan başkanlığını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Divan başkan Vekilliğini  Yavuz Gökçeyaptı.

Kongreye CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Ford Otosan İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Türk İş İl İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büylükkucak, Türk İş İl Temsilcisi Adnan Uyar, sendikaların şube başkanları, delegeler ve üyeler katıldı.

Kongrede seçime tek listeyle gidildi, yönetim kurulu şu şekilde  oluştu:

Yönetim Kurulu:

Yücel Yücel( Başkan), Mehmet Şener(Şube Sekreteri), Ömer Kayal (Şube Mali Sekreteri), Bektaş Aktaş, Hacı Balcı, Kürşat Selvi, Semra Sözsoy, Volkan Çorbacı, Gültekin Koçuoğlu.

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol