GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİMİZ BÖLGELERDE: BİRLİKTE KAZANACAĞIZ…
GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİMİZ BÖLGELERDE: BİRLİKTE KAZANACAĞIZ…

Genel Merkez Yöneticilerimiz tezgâhları başında üyelerimizle bir araya gelerek TÜRK METAL – MESS Toplu İş Sözleşmesi süreci ile ilgili detaylı bilgiler veriyor. Yöneticilerimizle buluşan ve bilgilendirmeden memnun kalan üyelerimiz “yanınızdayız, birlikte kazanacağız” mesajı verdiler!


Türk Metal – MESS 2012 – 2014 dönemi Toplu İş Sözleşmesi sürecinde uyuşmazlık zaptının tutulması ile birlikte Genel Merkez Yöneticilerimiz bölgelere hareket ederek MESS’e bağlı Toplu İş Sözleşmesinden yararlanabilecek iş yerlerindeki üyelerimizle bir araya gelmeye başladılar. Sözleşme süreci ve detayları hakkında doğrudan bilgilendirmek için tezgâhları başında üyelerimizle buluşan yöneticilerimize üyelerimizden yoğun destek geldi. Zaman zaman topluca bir araya gelerek de yöneticilerimizi dinleyen metal emekçileri “bu süreçte yanınızdayız, hep birlikte kazanacağız” mesajını verdiler.

Şube yönetimleri ve iş yeri temsilcileri ile birlikte tek tek, vardiya vardiya, kısım kısım bütün üyelerimizle buluşan yöneticilerimiz fabrika girişlerinde yoğun ilgi ve sevgi ile karşılandı. İş yerlerinde yöneticilerimizle buluşan metal emekçileri, yapılan bu bilgilendirme ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Genel merkez yöneticilerimiz bilgilendirmenin yanı sıra üyelerimizden gelen soruları da tek tek cevaplandırdılar. Tezgâhları başında üyelerimiz ziyaret edildikten sonra yöneticiler temsilciliklere geçerek orda da üyelerimizle bir araya geldiler.

Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce  Türk Traktör, Arçelik, MAN, Aksaray’daki  Mercedes Benz Türk Fabrikası ile İSE Fabrikasını, Eskişehir İnönü’deki Ford Otosan Fabrikası ile Arçelik Fabrikalarını gezerek üyelerimizle buluştu. Ankaralı metal işçileri ile bir araya gelen Aslıyüce, “6 toplantıdan sonra MESS’in ücrette % 4,6, sosyal haklarda % 9 teklifi kabul edilemez. Bu yüzden uyuşmazlık zaptı tutulmuştur. Bu uyuşmazlık süreci içinde kafaları bulandırmak isteyen bir takım çevrelerin spekülasyonlarına kulak asmadan sadece temsilci şube ve genel merkez yöneticilerinin söylemleri doğrultusunda hareket edilmeli. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın önderliğinde ülkemiz, iş yerlerimiz ve çalışanlarımızın ekonomik durumları göz önünde bulundurularak çalışanlarımızın menfaatleri doğrultusunda bir sözleşme imzalanacağından kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek üyelerimize süreç hakkında genel bilgiler verdi.

Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım İzmir’de Delphi, CMS Jant, Manisa’da Bosch, Indesit metal emekçileriyle tezgâhları başında bir araya geldi bu iş yerlerinde yaptığı konuşmasında “Bu sözleşme sürecinde de diğerlerinde olduğu gibi tabanımızdan gelen talepleri dikkate aldık. Kazanacağımız haklarımıza da üyelerimizi sürece dahil ederek ulaşacağız. Özellikle ücreti 5.50'nin altında bulunan üyelerimizin ücretlerinde çekme için yoğun uğraş veriyoruz. Ücret zammı dışında da asla kabul edemeyeceğimiz teklifler de sunuldu fakat biz kesin ifade ile reddettik. Bu süreci baltalamak isteyen mihraklara, dışardan gelecek provakosyanlara izin vermeyin. Sendikanıza güvenin. Bizden gelecek haberleri takip edin” dedi…

Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer; Tofaş, Delphi, Renault, Coşkunöz,  Karsan,  Mako, Valeo, Borusan, Grammer, Compenanta iş yerlerinde üyelerimizle buluştuğunda onlara sürecin neden bu zamana kadar sürdüğünü belirtti ve şunları söyledi: Sendikalar ve Toplu İş sözleşmesi Yasasının geç çıkması, dolayısıyla yetkilerin çok geç gelmesi nedeniyle sözleşme sürecimiz bu tarihe kadar sarktı. MESS ile yaptığımız oturumlarda özellikle her ay ücretlerle birlikte ödenen 10 günlük İkramiyelerin de bundan böyle artık sadece fiili çalışmaya denk düşen miktarı kadarının ödenmesi teklifi ile esnek çalışma modellerinin sözleşmeye ekleyip direkt uygulanması hususlarını kesinlikle reddettik. Biz hala taslağımızın arkasındayız. Yasa çerçevesinde şimdi süreç arabulucuya intikal ediyor. Süreci hep birlikte takip edeceğiz. 

Genel Sekreterimiz Yücel Yücel; Bolu Arçelik, Gölcük Ford Otosan, Sakarya Otokar, Çolakoğlu Metalurji,  Alarko, Çayırova Arçelik iş yerlerinde üyelerimize hitaben yaptığı konuşmasında; Gezdiğimiz her yerde sizlerin büyük desteğini alıyoruz. Bunun için tüm teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece de zafere hep bir adım daha yakın oluruz. Türk Metal mevcut şartlar içerisinde her dönem en iyi sözleşmelere imza atmıştır. Yeter ki sendikamıza kulak verelim ve birlikte hareket edelim. Haklarımızı taleplerimizi duyurmak istediğimiz her yere en yüksek perdeden duyurduk. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz” diyerek güven mesajı verdi.

Genel merkez yöneticilerimizin iş yerlerindeki üyelerimizle bir araya geldiği bilgilendirme toplantıları tüm hızıyla devam ederken, yarın da diğer büyük iş yerlerinde üyelerimizle bir araya gelinecek…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol