GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK’TANBİRLEŞMİŞ MİLLETLERE ÇAĞRI
GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK’TANBİRLEŞMİŞ MİLLETLERE ÇAĞRI

Genel başkanımız Pevrul Kavlak Türk-İş Genel Sekreteri olarak Birleşmiş Milletler’e yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yoksulluğun bitirilmesi için çağrıda bulundu.


Birleşmiş Milletler Üçüncü Milenyum Kalkınma hedefleri 2015 yılı Sonrası Kalkınma Çerçevesi Konferansı ITUC tarafından İstanbul Point Otel’de yapıldı. Konferansa Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türk-İş Genel Sekreteri olarak katılarak bir açılış konuşması yaptı.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak konuşmasında çalışanların ve yoksulların durumlarının iyileştirilmesi üzerinde durdu. Üçüncü bin yılın başlarında 189 ulusun devlet ve hükümet başkanlarının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir araya gelerek "Milenyum Zirvesini" gerçekleştirdiğini ve bu zirvenin sonunda ekonomik, toplumsal ve kültürel sorunların çözümü için tüm ülkelerin; ortak çalışmasını öngören "Milenyum Deklarasyonu" kabul ettiğini ifade eden Genel başkanımız Pevrul Kavlak şunları ifade etti:

Deklarasyon, birbiri ile ilişkili bir dizi kalkınma hedefini küresel gündeme taşımış, bu hedefler "Binyıl Kalkınma Hedefleri" olarak tanımlanmıştır. Bu hedefler, insani kalkınmaya yönelik olarak, yoksulluğun ve açlığın azaltılması, tüm bireyler için temel eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlendirilmesi, çocuk ölümlerinin azaltılması, anne sağlığının iyileştirilmesi, AIDS, sıtma ve diğer salgın hastalıklarla mücadele, çevresel sürdürülebilirlik ve kalkınma için küresel ortaklık konularını içermektedir. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri; imzacı devletlere "Sözünü Tut" çağrısını yapmıştır.

Küresel Sendikalar bu çağrıyı yineleyerek hükümetlerden işsizlik, açlık ve yoksulluk oranlarının gözle görülür bir biçimde azaltılmasını talep etmiştir.

Dolayısıyla 2015 yılına kadar sosyal güvenlik, sağlık hizmetleri ve eğitime erişim ile çevre konularına duyarlılık gösterilmesini istemektedir.

Genel Başkanımız Kavlak; 2015 sonrası için “belirlenecek hedefler için Birleşmiş Milletler 2015 Sonrası Kalkınma Çerçevesi oluşturulurken; sendikal önceliklerin dâhil edilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasının sonlarında şu ifadeleri kullandı: Değerli katılımcılar; İş ve istihdam, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın en önemli araçlarından biridir.

Yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yoksulluğun önemli ölçüde azaltılması için; "İstihdam ve daha iyi çalışma koşullarının yaratılması, Güvenceli iş ve adil ücret ilkesinin hayata geçirilmesi, Evrensel ve sosyal korumanın sağlanması, Çevreye de duyarlı istihdamın oluşturulması, İşyerlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, Uluslararası işçi haklarından tüm işçilerin faydalanması; gerekmektedir".

Sağlık, eğitim, barınma ve sağlıklı çevre koşulları, yoksul kesimler başta olmak üzere herkes için sağlanmalıdır. Bu yaklaşım; uygulanacak eylem planının önemli ayaklarından birisi olmalıdır.

Toplantıya ITUC Genel Sekreter Yardımcısı Wellington Chıbebe, Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, uluslar arası sendikal kuruluşların ve Türkiye’deki işçi sendikaları konfederasyonlarının temsilcileri de katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol