GENÇ İŞÇİLER PROJESİKABUL EDİLDİ
GENÇ İŞÇİLER PROJESİKABUL EDİLDİ

Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) 34. Merkez Komite Toplantısı “Genç İşçiler” özel gündem maddesi ile İstanbul’da toplandı.


Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) 34. Merkez Komite Toplantısı 30 Sendika Başkanı ve yöneticisinin katılımı ile “Genç İşçiler” özel gündem maddesini görüştü. İstanbul’da toplanan merkez komite toplantısında sunulan “Genç İşçiler Projesi” merkez komitenin oy birliği ile kabul edildi.

UAMİF Genel Başkanı olarak toplantı açış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak;  “Sendikal hareketin mücadele için ihtiyaç duyduğu enerji gençlerde vardır. Bu enerjiyi, sendikal bilinçle donatmamız ve sendikalaşma yönüne kanalize etmemiz gerekmektedir” dedi. Kavlak; “Sendikalarımıza üye genç işçilerin katılacağı etkinliklerle, bu enerjinin tüm Avrasya ülkelerine yayılmasını sağlamamız mümkündür. Bu nedenle Merkez Komitemiz, bu toplantısında da  'Genç İşçiler' konusuna ağırlık verecektir” diyerek projenin metodu ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Proje hakkında tek tek federasyona bağlı sendika başkanlarının görüşlerini alan Genel Başkanımız Kavlak; projenin sadece 2014 yılı UAMİF 20. Kuruluş Yıl Dönümü için değil, tüm zamanları da kapsaması gerektiği konusunda sendikaların görüşlerini teyit etti.

Toplantıda projenin detay konuları da görüşülerek daha sonda oy birliği ile taslak olarak hazırlanan proje ana proje olarak kabul edildi.

Genç İşçiler Projesinin yine Genç İşçiler tarafından yönetilmesi kararı alındı.

Toplantıda Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Bakırcı “Genç İşçiler” konulu bir seminer verdi. Seminerde genç işçilere yönelik tehditler ve genç işçilerin sendikalaşması konusuna değinildi. Söz alan Avrasyalı sendika başkanlarının soruları cevaplandırıldı.

Kabul edilen Genç İşçileri Projesi 3 aşamalı bir faaliyetler bütününü kapsıyor. Yüzbinlerce genç işçiyi ilgilendiren proje 19 Avrasya ülkesinde uygulanacak. Genç İşçiler için eğitim, akademik çalışma ve festivalleri kapsayan projenin 2013 yılı başından itibaren hayata geçmesi de kararlaştırıldı.

Toplantıya ayrıca TOLEYİS Genel Başkanı Cemail Bakındı, UAMİF Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım ve İstanbul Şube Başkanımız Murat Salar da katıldı.

Katılan sendika başkanları toplantının oldukça verimli geçtiğinin altını çizerek, teşekkür ettiler. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol