GEMLİK ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
GEMLİK ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Gemlik Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu 17 Eylül 2022 Cumartesi günü Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapıldı. Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ’ın Divan Başkanlığına seçildiği genel kurulda Genel Kurul Divanı, Bursa Emek Şube Başkanımız Nizamettin Bilik, Bursa Şube Başkanımız Selda Tekman, Vacide Dönmez ve Nazmiye Yolduruk’dan oluştu. 

Divan Başkanı olarak genel kurul delegelerine seslenen Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ, sözlerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın genel kurul delegelerine gönderdiği başarı dileklerini ileterek ve kısa bir süre önce yaşamını yitiren Gemlik eski şube başkanı Kemal Durmaz’ı anarak başladı. Altundağ, geçtiğimiz hafta bölgelerde düzenlenen genişletilmiş temsilciler meclisi toplantılarına değinerek devam ettiği konuşmasında, “Bildiğiniz gibi MESS grup toplu iş sözleşmesini geçtiğimiz yıl 1 Eylül 2021 den geçerli olmak üzere imzaladık. O günden bugüne asgari ücretin saatlik ücretine bir yılda toplam %80,88 oranında zam yapıldı. Çalışanların içinde bir grup vardı ki, bir yılda alınan zam anlamında bütün çalışan kesimden daha ayrıcalıklı oldular. Türk Metal ile MESS arasında imzalanan son toplu iş sözleşmesinin en son dilimdeki zam oranı %26,97 oldu. Ve böylece sendikamızın bir yılda üyelerimize aldığı zam oranı %129,66 ya ulaştı. Sosyal hakların %9,26 olan aylık kazanca etkisi ile bir yılda Türk Metal üyelerinin aldığı zam %138,92’ye ulaştı. İşte bu ayrıcalık Türk Metal Sendikası üyelerinin ayrıcalığıdır. Bu fark Pevrul Kavlak ve Türk Metal Sendikası farkıdır” dedi.

Sendikamız Türk Metal’in sözleşmeden doğan diğer kazanımlarını dile getirerek sözlerine devam eden Altundağ, şunları söyledi: “Türk Metal Sendikası’nın bu sözleşme ile kazandıkları ve üyeleri için verdiği sosyal hizmetler tabi ki sadece bu rakamlardan ibaret değil. Türkiye’nin en büyük tamamlayıcı sağlık sigortası hizmeti, imzalanın sözleşme sayesinde Türk Metal Sendikası üyelerine 2017 yılından beri hizmet veriyor. Bu kapsamda üyelerimiz bu sözleşme sayesinde 2 milyonun üzerinde tedavi ve 37 bin ameliyat hizmetinden özel hastanelerde ücretsiz olarak faydalandılar. Bunun kazanım anlamındaki maddi karşılığının büyüklüğünü herhalde ayrıca söylememe gerek yoktur. Özellikle 2020 yılından itibaren pandeminin hayatımıza girmesinden sonra bu tamamlayıcı sağlık sigortasının Covid-19 tedavilerinde de kullanılmasını sağlayarak tamamlayıcı sağlık sisteminde ilk defa salgının özel hastanelerde de ücretsiz tedavi edilmesinin önünü açan sendika Türk Metal’dir. Hatırlarsanız pandemi dönemi ile alakalı bununla da yetinmedik. Henüz devletimiz tarafından o dönemde işten çıkartmalar yasaklanmamışken Genel Başkanımızın 2020 yılının Mart ayında MESS ile üzerinde uzlaştığı protokole göre üyelerimizin pandemiden kaynaklı sıkıntılar sonucunda işinden olmasının önüne geçtik. Bu sayede üyelerimizin ve ailelerinin yaşanılan bu sıkıntılı bir süreçte hayata tutunmalarına yardımcı olduk. Ayrıca yine o dönemde Covid-19 hastalığına yakalanarak iyileşen üyelerimizi hastalığın onlarda ve ailelerinde yarattığı travmayı hafifletmesi amacıyla otellerimizde dinlenmeleri için misafir ettik. Sosyal sendikacılık kavramının sadece Türkiye’de değil, dünyada da lideri konumunda olan sendikamız 2021 ve 2022 yılında eş ve çocukları ile 150 bin kişi yani 40 bin aileyi otellerimizde ücretsiz tatile göndermiştir”.

Sendikamız Türk Metal’in son iki yılda 116 işyerinde yürüttüğü örgütlenme faaliyetlerinin sonucunda 45 yeni işyerinin toplu sözleşme düzenine kavuşturulduğunu ve 40 bini aşkın metal işçisinin sendikamız bünyesine katıldığını dile getiren Altundağ bu bağlamda Technomix emekçilerine şöyle seslendi: “Bursa’da şu anda devam eden Technomix grevine değinmek istiyorum. Kısaca şunu ifade edeyim. Technomix’de şu an ilerleyen süreç tek kelime ile sendikasızlaştırma sürecidir. Buradan orada grevde olan Türk Metal emekçisi kadın arkadaşlarımıza da saygıyla selamlıyorum. Sendikamız her daim onların destekçisi olacaktır, onların yanında olacaktır”.

***

Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ’ın konuşmasının ardından ise kürsüye çıkan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Ficosa Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seda Kara genel kurul delegelerine başarı dileklerini sundukları bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

***

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Gemlik Şubemizin Faaliyet Raporu genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Bu bölümde Ficosa Otomotiv’den Burcu Doğan ile Aka Otomotiv’den İsmail Saitoğlu söz alarak konuştu.

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında TÜRK-İŞ Bursa 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, Yazaki Gemlik İnsan Kaynakları Müdürü Cengiz Gündoğdu, Ficosa Genel Servisler Koordinatörü Ömer Gültekin, Aka Otomotiv Örnekköy Fabrikası Müdürü Aydın Şentürk, Aka Otomotiv Yeniköy Fabrikası Müdürü Şenol Türker, Borusan Mannesmann Boru Sanayi Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Arif Öner, Borusan Mannesmann Boru Sanayi Tic. A.Ş. Fabrika Direktörü Fatih Özkan, Aka Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Atilla Tabak ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

***

Tek liste ile gidilen seçimlerde Şube Başkanlığına Erdoğan Aydın, Şube Sekreterliğine Doğan Yıldıran, Şube Mali Sekreterliğine Ramazan Gedik, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Hakan Ergen ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ese Tezel seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol