GELİR ADALETSİZLİĞİNE SENDİKALARSON VERECEK
GELİR ADALETSİZLİĞİNE SENDİKALARSON VERECEK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bolu Şubemiz 7. Olağan Genel Kurulu’nda gelir adaletsizliğinin sorumlusu olarak çok uluslu şirketleri işaret etti. Sömürü düzenine örgütlü toplumun özellikle sendikaların son vereceğini söyledi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu açış konuşması sırasında küresel sermaye güçlerinin ekonomik ve sosyal olarak toplumlara verdiği zararları dile getirdi. Bu zararların önüne geçebilecek güç olarak ise örgütlenen toplumları ve sendikaları gösterdi. Genel Başkanımız Kavlak; 2008 ve 2009 yıllarına damgasını vuran ekonomik krizi hatırlatarak kriz döneminde yaşanan çelişkilere dikkat çekti ve şunları ifade etti:

Bu kriz sırasında ülkeler batıyor dendi, bankalar çöküyor dendi, fabrikalar kapanıyor dendi…  Kıyamet kopuyor sandık… Küresel sermaye, kriz boyunca ağladı durdu… Timsahlar, avlarını yerken sindirmeleri zor olduğu için azap çekerler. Gözlerinden dökülen yaşlar avlarını yerken yaşadıkları azabın sonucudur…  Bunlarınki de böyle…  Kriz boyunca da, uluslar arası sermaye, en büyük pastayı yedi…  Onların ağlamaları da işte bu yüzden… Timsahın gözyaşları… Obama,  Aralık ayı başında Kansas’ta, bu kriz sonunda zenginlerin daha da zenginleştiğini söyledi…  Krize rağmen, dünyadaki zenginlerin mal varlıkları 95 trilyon avro oldu. Üstelik bunun içinde maaşlar ve gayrimenkuller yok. Türkiye’de de benzer durum yaşandı…  Patronlar, kriz var diye ağlıyordu… Ama Krizin yoğunlaştığı 2010 yılında bankalar 22 milyar lira kar etti… Yine aynı yıl, en zengin 100 kişinin serveti, 87 milyar dolardan 104 milyar dolara çıktı… Ama tüm dünyada işten çıkarmalar sonucu yoksulluğa terk edilen 400 milyon insan kimsenin umurunda olmadı… Türküde dediği gibi, Bu dünyanın düzeni yok, Merhameti yüreği yok…  Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir düzen bu… Bu düzene, bu sömürüye kim son verecek?  Örgütlü toplum, sendikalar son verecek…

Genel Başkanız Pevrul Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Genel başkanımız Kavlak Kıdem Tazminatı fonuna karşı Türk-İş’in tepkisel yaklaşımı, İşsizlik Sigorta Fonu’nun amacı dışında kullanılması sorunu, Türk Metal Sendikası’nın sosyal sendikacılık anlayışıyla sendikal yaşamda çığır açması, Büyük Ortadoğu Projesi’nin küresel güçlerin mazlum toplumlara karşı bir oyun olduğunu konuların da yaptığı konuşmalar delegeler ve misafirler tarafından uzun süre alkışlanmasına neden oldu.

7. Olağan Genel Kurul’da tekrar aday olmayan Bolu Şube eski Şube Başkanı Yusuf Uyman Türk Metal’in bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğunu ve gurur duymaya da devam edeceğini belirtti. Ve teşekkür etti.

Delegeler adına konuşan Arçelik Pişirici Cihazlar Fabrikası’nda çalışan Özgür Elçi ise konuşmasında ise örgütlenmenin kendileri için en önemli görev olduğunu belirtti ve şunları söyledi: Bölgemizde sendikalaşmayı bekleyen çok sayıda metal işçisi var…  O arkadaşlarımızı da Türk Metal çatısı altına almak için, örgütlenme çalışmalarımıza hız kazandıracağız… Örgütlenmeyi temel görevlerimizden biri olarak kabul ediyoruz… Sayın Genel Başkanımızın, bizlere olan güvenine, bizlere verdiği desteğe, bizler de örgütlenmede başarılı olarak cevap vereceğiz… Bunun için benim ve arkadaşlarımın ilk hedefi, bölgemizdeki metal işçilerinin tamamını Türk Metal çatısı altında örgütlemek olacaktır…

Bolu Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığı’nı Genel Başkanımız Pevrul Kavlak üstlenirken, Divan Başkan vekilliğini Genel teşkilatlandırma Sekreterimiz İsmail Dursun yaptı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve MHP İl Başkanı Sabri Şatıroğlu misafir olarak yaptıkları konuşmalarında Bolu Şubesi 7. Olağan Genel Kurul’unun işçi hareketine ve Türk metal Sendikası camiasına hayırlı uğurlu olmasını dilediler. Toplantıya çok sayıda işveren temsilcisi, sendikacı ve siyasi katıldı. Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İsmail Dursun, Bolu Arçelik Ürün Direktörü Adnan Tüfekçi,  Bolu Arçelik İnsan Kaynakları Müdürü Ender Kubilay, Türk–İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve çok sayıda Türk Metal Şube Başkanı katılanlar arasında yer aldı.

Bolu Şube 7. Olağan Genel Kurul seçimleri sonucunda İcra Kurulu üyeliklerine Şube Başkanı olarak Özgür Elçi, Şube Sekreterliğine Hakan Gülen, Şube Mali Sekreterliği’ne Vedat Ateş seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol