GELİN TÜRK METAL ÇINARININGÖLGESİ ALTINDA BİRLEŞELİM…
GELİN TÜRK METAL ÇINARININGÖLGESİ ALTINDA BİRLEŞELİM…

Genel Başkanımız Kavlak, Türk Metal ile Erdemir arasında imzalanan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinden sonra ilk kez Erdemir emekçileri ile bir araya geldi. Kavlak, Ereğli’den İsdemir ve MMK emekçilerine de seslenerek “gelin Türk Metal çınarının gölgesine altında birleşelim dedi.


Genel Başkanımız Kavlak, Türk Metal ile Erdemir arasında imzalanan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinden sonra ilk kez Erdemir emekçileri ile bir araya geldi. Büyük Anadolu Ereğli Otel’de 2 bin’in üzerinde Erdemir Emekçisi Kavlak’ı otelin önünde coşku ve alkışlarla ile karşıladı. Erdemir işçisinin coşkusu Kavlak’ın salona girmesi ile daha da arttı.

Genel Başkanımız Kavlak, Erdemir emekçilerine seslendiği konuşmasında Türk Metal’in işveren sendikası MESS ile yürüttüğü toplu sözleşme sürecini değerlendirirken. Erdemir emekçisinin ne kadar önemli olduğu ve değerli olduğu anlamak için Erdemir’in ürettiği ürünlerin kalitesine ve üretim miktarlarına bakmanın yeterli olacığına dikkat çekti. Kavlak, yine Türk Metal’den sonra imza atan malum sendikaya seslenerek “yıllardır olduğu gibi, bugün de Türk Metal’in önlerine düşüp onları kurtarmasını” beklediler dedi.

Kavlak, konuşmasından İsdemir ve MMK işçilerine seslenerek; “Siz bu sözleşme döneminde gerçek sendikayla fotokopici sendika arasındaki farkı gördünüz. “Bir müsibet bin nasihattan iyidir” derler. Bunu yaşayarak gördünüz. Türk Metal’in gücünü, büyüklüğünü, etkisini bir kez daha gördünüz… Gelin Türk Metal çınarının gölgesine… Gelin Türk Metal ailesine…” dedi

Genel Başkanımız Kavlak’ın Konuşmasından bazı başlıklar;

SÖZLEŞMEMİZ, İFTİRALARI ATANLARIN YÜZLERİNDE TOKAT GİBİ PATLADI…

“Bildiğiniz gibi Sendikamız, MESS ile 2012-2014 dönemi toplu iş sözleşmesini bağıtladı. Son birkaç aydır, sendikal yaşamın nabzı Türk Metal’de attı. Türkiye sendikal hareketi, nefesini tuttu, bu sözleşmeyi izledi. Bu sözleşmenin başında, malum çevreler yine işbaşındaydı. Hiç boş durmadılar. “Türk Metal MESS'in teklifini kabul eder, sözleşmeyi imzalar” dediler. Olmadı. Hatta tarih verdiler. İşyerlerinde el ilanları dağıttılar, “23 Nisan'da bu sözleşme bitecek” dediler. Olmadı. Uyuşmazlık tutanağımızı tuttuk, masadan kalktık. “Yakında masaya dönerler, işi bitirirler” dediler. Olmadı. Onların cesaret bile edemeyeceği bir karar aldık, Fazla mesaileri kaldırdık. “Türk Metal eylem falan yapamaz, salon toplantılarıyla geçiştirir” dediler. Olmadı. Metal işçisi her gün eylem yaptı. O malum çevreler, bu kez de, “Türk Metal grev kararı alamaz” dediler. Yine olmadı. 6 Mayıs günü İstanbul'da basın toplantısıyla kararımızı açıkladık. Bütün medyada yer aldı, sağır sultan bile duydu. Ama onlar buna rağmen, “Karar falan yok, işçileri kandırıyorlar” dediler. Olmadı. Ertesi gün kararı birer şeref belgesi gibi işyerlerinin ilan tahtalarına astık. MESS’i, tarihinde ilk kez “çekmeye” razı ederek, saat ik ücreti düşük olanların daha çok zam almasını sağladık. Altı aylık dilim için aldığımız artışla, nispeten yüksek ücretli üyelerimize önemli artış sağladık.MESS’i, yine tarihinde ilk kez diğer dönemler için enflasyonun üzerinde 2 puanlık artışa razı ederek, üyelerimizi enflasyona mahkûm etmedik”.

ERDEMİR İŞÇİSİNİN ÜCRETİ TÜRKİYE’NİN 1 NUMARASIDIR.”

“Erdemir, nasıl Türkiye’nin 1 numarasıysa, Erdemir çalışanları da, 1 numaradır. Daha çok ürettiği için, daha verimli çalıştığı için, daha çok kazandırdığı için 1 numaradır.  Erdemir işçisinin örgütlü olduğu Türk Metal de Türkiye’nin 1 numarasıdır. Türk Metal, hem üye sayısı açısından Türkiye’nin 1 numarasıdır. Hem birlik ve beraberliği açısından, Hem de imzaladığı sözleşmeler bakımından, Türk Metal 1 numaradır. Diğerleri… Numaracıdır. İşte o numaracılar sizin ücretinizi dillerine dolamışlar. Evet, burada gururlu söylüyorum, Erdemir işçisinin ücreti Türkiye’nin 1 numarasıdır. Eğer işletmesi 1 numara; çalışanı 1 numara, sendikası 1 numara ise, elbette ücreti de 1 numara olacak. Ey numaracılar! Siz Türk Metal’in adını bile ağzınıza alamazsınız. Haddinizi bilin haddinizi… Yoksa biz size haddinizi bildirmeyi iyi biliriz”.

BİZ ERE\304\236Lİ’DE SÖZLEŞME İMZALADIK,

ONLAR İSKENDERUN’DA FOTOKOPİYE İMZALADILAR.

“Bizim imzaladığımız sözleşmeye en az bizim kadar sevinen bir başkaları da var. Onlar fotokopicilerdir. Çünkü biliyorlar ki, onlar ancak bizim imzaladığımız sözleşmenin fotokopisine imza atabilirler.  Bizim imzaladığımız sözleşme iyi olursa, onlarınki de iyi olur. Nitekim imzaladığımız sözleşmenin ardından fotokopici sendikaların nutku tutuldu. Her sözleşmenin ardından Türk Metal’e sövüp sayanlar… Kendilerine yandaş bazı basın organlarından saldıranlar… Bu defa kuzu oldular, sesleri bile çıkmadı. İşte Türk Metal’in büyüklüğü budur… Buradadır… Şimdi benzer bir süreci, diğer fotokopici sendika ile yaşadık. Biz burada Ereğli’de sözleşme imzaladık, Onlar İskenderun’da fotokopiye imzaladılar. Halbuki, onlar prosedür olarak bu kez bizim önümüze düşmüşlerdi. Her dönemde arkamızdan gelenler… Türk Metal çınarının gölgesinde soluklananlar… Güneşin alnında ter döktüler, ter. Yıllarca Türk Metal’in ardına sığınanlar… Hızır Aleyisselam’ı bekleyen çaresizler gibi Türk Metal’i beklediler. Yıllardır olduğu gibi, bugün de Türk Metal’in önlerine düşüp onları kurtarmasını beklediler.  Önümüze düşünce ne yapacaklarını bilemediler. Yollarını şaşırdılar. Duvara tosladılar”.

İSDEMİR EMEKÇİLERİ GELİN TÜRK METAL ÇINARININ GÖLGESİNE… GELİN TÜRK METAL AİLESİNE…

“Ben buradan İsdemir işçilerine sesleniyorum… Kardeşlerim merak etmeyin… Metal işkolunda Türk Metal var… Türk Metal varsa, iyi sözleşme var… Hak var… Adalet var… Başarı var… Türk Metal sizlerin de yolunu aydınlatacak. Siz bu sözleşme döneminde gerçek sendikayla fotokopici sendika arasındaki farkı gördünüz. “Bir müsibet bin nasihattan iyidir” derler. Bunu yaşayarak gördünüz. Türk Metal’in gücünü, büyüklüğünü, etkisini bir kez daha gördünüz… Gelin Türk Metal çınarının gölgesine… Gelin Türk Metal ailesine… Türk Metal, farklıdır. Çünkü Türk Metal’i oluşturan, ona can veren, kan veren, hayat veren üyeleri farklıdır. Bizim yüreğimizin en büyük kavgası, emeğinizin hakkı için çalışmaktır...  En büyük sevdamız, hak edilmiş bir kazanç... En büyük davamız, ekmek değil, ekmeği hakça bölüşmektir. Gelin bizimle bir olun… Gelin beraber olun… İsdemir’de ter döken, alınteri akıtan kardeşlerim, Her yeni başlangıç umuttur. Şimdi hepiniz için yeni bir başlangıç zamanıdır. Siz, her şeyin en iyisine, en güzeline layıksınız. Siz Türk Metal’e layıksınız. Artık yıllardır sizi düşük ücrete mahkûm edenlerden kurtulun. Atın sırtınız, atın. Yalandan dolandan kurtulun. Bakın bunlar size hala yalan söylüyor. Diyorlar ki, Erdemir işçisi ile İsdemir işçisi arasındaki ücret farkı azaldı.  Aradaki fark yüzde 20’ye düştü diyorlar. Yalan söylüyorlar arkadaşlar… Yalan... Bunlar grev kararı alınca, sonucun ne olacağını biliyorduk. Zaten foyaları da hemen açığa çıktı. Ama biz yine de bir önlem almayı ihmal etmedik. Ne yaptık? Bir yıllık sözleşme imzaladık. Şu anda bizim ortalama saatlik ücretimiz 20 lira 15 kuruş. Onların saatlik ücret ortalamasını kendilerinin üyelerine attığı mesajlarından aynen okuyorum: Bu imzaladıkları sözleşme ile saatlik ücretleri 12 lira 71 kuruş.  Aradaki fark % 60’a yakın. Önümüzdeki hafta yeniden sözleşme masasına oturuyoruz.  Yeniden zam alacağız. Siz orada olduğunuz sürece bu fark kapanmaz, açılır… Açılır”.

MMK’NIN Yİ\304\236İT İŞÇİLERİ, GELİN TÜRK METAL’E. TÜRKİYE’NİN BİR NUMARASINA KATILIN.

“Peki, İsdemir’de durum böyle de MMK’da durum farklı mı? Değil. Hatta daha da beter… MMK’nın yiğit işçileri, bu sahte sendikacıları sırtınızdan atın. Gelin Türk Metal’e. Türkiye’nin bir numarasına katılın. Katılın ki, Sofranızdaki aşa bereket katın, Alınterinizin karşılığını alın, Alın ki; Yarına daha mutlu daha umutlu bakın”.

Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen toplantıya 2 bin’in üzerinde Erdemir emekçisi katılırken, Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Kdz. Ereğli Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş, İskenderun Şube Başkanımız Çakır Varan ile çok sayıda şube başkanımız ve davetli toplantıda yerini aldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol