Gebze Dilovası Şubesi 3.Olağan Genel Kurulu
Gebze Dilovası Şubesi 3.Olağan Genel Kurulu

 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Gebze Dilovası Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu’ndan Ulusal İstihdam Stratejisi’ni değerlendirdi: Bu bir ulusal istihdam trajedisidir.


Gebze Dilovası Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu açış konuşmasında metal işçilerine seslenen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; “hükümet tarafından hazırlanan Ulusal İstihdam Stratejisinin işçiler için bir Ulusal İstihdam trajedisi olduğunu söyleyerek, bu dayatmalardan vazgeçilmesini” istedi.

Genel Başkanımız Kavlak; bu konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Ulusal İstihdam Stratejisi, bizim için sözün bittiği yerdir. Çünkü bu bizim için ULUSAL İSTİHDAM TRAJEDİSİDİR… Bu oyunu bozamazsak, bizler için yaşanacak olan bir trajedidir. Ben buradan işverenlere seslenmek istiyorum. Bu ülkenin huzurunu bozmayın… Bu ülkede çalışma barışını bozmayın… Karlarınıza kar katmak için ateşle oynamayın… Bu dayatmalardan vazgeçin.

Buradan hükümete seslenmek istiyorum, Sayın Başbakana seslenmek istiyorum, Bu ülkede zulüm yapanlardan hesap soracağınızı söyleyerek mağdurların, mazlumların, hakkı yenmişlerin oylarını aldınız. Hukuksuzluğa karşı çıkacağınızı vaat ettiniz.

Bugün bu ülkenin işçilerine zulüm yapılmak istiyor. Bu ülkede köle düzeni kurulmak isteniyor. Bu ülkeye İşçi simsarlığı getirilmek isteniyor. Bu ülkede bölgesel asgari ücrete geçilmek isteniyor. Kıdem tazminatı yok edilmek isteniyor. Bu haliyle Ulusal İstihdam Stratejisi bir zulümdür. Bu zulme son verin. Bu zulmü durdurun.

Sayın Başbakan yeni dönemin ustalık dönemi olduğunu söylemişti.  Ustalık bozuk düzene meydan okumaktır. Bozuk düzene son vermektir.   Ustalık bu zulmü durdurmaktır.  Gösterin ustalığınızı, bu zulme, bu trajediye son verin… Biz artık, bu filmi seyretmek istemiyoruz. 40 yıldır bize izletilen bu filme artık son verin…”

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, kongreye büyük coşku ve ilgi hâkimdi. Kavlak; konuşmasında Gebze’nin ekonomik durumu ile ilgili de ayrıntılı bilgi verdi: “İşsizlik deyince, Gebze’yi de konuşmak zorundayız… Gebze, ülkemizdeki 872 ilçe içinde, ekonomiye sağladığı katkı bakımından birinci sırada yer alıyor diyerek Gebze’nin Türk ekonomisi içindeki önemini hatırlattı ve ekledi:

Türkiye’de sanayi kuruluşlarının yüzde 20’si hemen hemen bu bölgede bulunuyor… En büyük 500 şirketin, yüzde 17’si Gebze’de… 10’dan fazla organize sanayi bölgesi var… Nüfus bakımından da her geçen gün büyüyen bir ilçemiz… Hatırladığım kadarıyla geçenlerde buraya İş-Kur Genel Müdürü geldi ve Gebze’deki işsizliği fazla bulduğunu söyledi… Bu bakımdan, yeni istihdam sahaları, Gebze için büyük önem taşıyor… Gebze, nüfus bakımından 81 ilin 50’sinden büyük… Gebze büyük, sanayi büyük, nüfus büyük… Ancak, büyüklük hep kağıt üzerinde… Büyük olmak, halkla olur.. Gebze’nin büyüklüğü, Gebze halkıyla olur… Halkın içinde olmadığı büyüme bir işe yaramaz… Halka yaramaz… Gebze’ye yaramaz…”

Genel Başkanımız Kavlak; çalışma hayatının güncel sorunlarını, bu sorunların kaynağını ve sorunların çözümüne ilişkin yolları sıraladı. Türk Metal Sendikası’nın sorunların çözümüne dair her zaman hazır bulunduğuna dikkat çekti.

Gebze Dilovası şube Başkanı Uysal Altundağ ise konuşmasında Türk Metal’in şube olarak Gebze’deki faaliyetlerini dile getirdikten sonra şunları söyledi:

Sayın Genel Başkanım; bu yolda sözlerinizi emir, yolunuzu yolumuz kabul edeceğiz. Geçtiğimiz dönem gerek şube bazıda imzalanan gerekse MESS ile imzalanan grup toplu iş sözleşmesi üyelerimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu dönemde de gerek sözleşme, gerekse kıdem tazminatları konusunda her dönemde gereğinin yapılacağından kuşkumuz yoktur. Bu yolda ölmek olacak ama dönmek olmayacak.

Delegeler adına söz alan Kabel Fabrikasından Elif Sarpdağ “Biz sendikaların sendikacılğı unuttuğu bir süreçte Türk Metal’le sendikalı olmanın mutluluğunu yaşadık. Söz veriyoruz, Her zaman her yerde Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Türk Metal’le yürümeye başladık, Türk Metal’le hedefe koşacağız” dedi.

Gebze Dilovası 3. Olağan Genel Kurul Divan Başkanlığın Genel başkanımız Pevrul Kavlak yaparken, Divan Başkan Vekilliğini ise Genel sekreterimiz Muharrem Aslıyüce yaptı. 

Kongreye çok sayıda sendikacı, işveren ve misafir katıldı. Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Türk-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi, Faruk Büyükkucak, Türk İş Kocaeli Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Tes-İş Genel Mali Sekreteri Sedat ÇOKOL katıldı. Çolakoğlu Metalurji İnsan Kaynakları Yöneticisi Mustafa Türker de bir konuşma yaptı, konuşmasında “çalışanlar ve fabrika olarak biriz” dedi ve Çolakoğlu çalışanlarınca alkışlandı.

Gebze Dilovası 3. Olağan Genel Kurulu seçimine tek liste verilirken, Şube Başkanlığı’na Uysal Altundağ, Şube Sekreterliğine İhsan Çimen, Şube Mali Sekreterliğine Celil Yalanız seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol