FORD OTOSAN EMEKÇİLERİNDEN GÖVDE GÖSTERİSİ
FORD OTOSAN EMEKÇİLERİNDEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Gölcük Ford Otosan emekçileri Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın ziyareti sırasında gövde gösterisi yaptı. Emekçiler yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile Kavlak’ı “Otosan seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşıladılar.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın MESS toplu sözleşme sürecindeki fabrika ziyaretleri Gölcük’teki Ford Otosan ziyareti ile devam etti. 6000 metal işçisinin çalıştığı Ford Otosan’da yaklaşık 3000 emekçi ile tek tek dolaşan ve kısımlarda topluca bir araya gelen Kavlak; Ford Otosan seninle sözüne karşılık “Türk Metal de sizinle gurur duyuyor” diyerek karşılık verdi.

Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Şube Başkanımız Mehmet Şener ile birlikte Genel Başkanımız Kavlak; öncelikli olarak temsilciliği ziyaret etti. Burada metal emekçilerine hitaben konuşan Kavlak; “sözleşme sürecimizi hızlandırmak ve sizleri mağdur etmemek adına yasal süreç çerçevesinde elimizden geleni yapıyoruz. 6 ay gecikmeli olarak yetkilerin gelmesinden dolayı maalesef süreç buraya kadar uzadı. Şimdi arabuluculuk süresinin tamamlanmasını bekliyoruz. Biz kolay kolay sokağa inen bir sendika değiliz. Sokağa inişimizin ciddi bir gerekçesi olması gerekir. Şimdi sokaklarda meydanlardayız. Demek ki bir acımız var, duyulmasını istediğimiz derdimiz var. Nedir o; insanca yaşama hakkımıza müsaade edilmemesi. Bize enflasyon oranında zam teklif edilmesi. Bunun için sürekli eylemlerdeyiz. Fazla mesailere kalmıyoruz. 20 gündür fabrikaları ziyaret ediyoruz. Her yerde sözleşme sürecimizin gidişatını anlatıyoruz. Bu gün de buradayız. Siz yiğit Ford Otosan emekçileri ile beraberiz” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak; fabrikanın hemen hemen tüm atölyelerini gezdi. Gittiği her yerde Ford Otosan emekçilerinin yoğun ilgisi ve teveccühleri ile karşılaştı. Emekçiler fotoğraf çekildiği sırada el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ziyarette ayrıca Kavlak; Genel Sekreterimiz Yücel Yücel’in ve Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener’in de katıldığı, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, İnönü Ford Otosan Fabrika Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, Kocaeli Ford Otosan Fabrika Müdür Yardımcısı Cem Temel, Ford Otosan İnsan Kaynakları Diretörü Nursel Ölmez Ateş, Kocaeli Ford Otosan Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Operayonları, İK Müdürü Ali Rıza Aksoy ile beraber bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede toplu sözleşme sürecimiz ve Ford Otosan konuşuldu.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol