FOKKER ELMO’DAGREVİMİZ BAŞLADI
FOKKER ELMO’DAGREVİMİZ BAŞLADI

İzmir 2 No’lu şubemizin yetkili olduğu FOKKER ELMO Havacılık işyerinde tüm çareleri kullanan sendikamız 29 Ağustos 2013 günü son çareyi de kullandı ve grevi başlattı.


İzmir Gaziemir’reki Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren Fokker Elmo Havacılık  iş yeri için alınan Grev Uygulama Kararının ardından işverenin toplu sözleşme sürecini sabote eden yaklaşımı ve uzlaşmaz tavrını sürdürmesi nedeniyle grevimizi 29 Ağustos Perşembe günü Saat: 07:00’da başlattık.

İzmir 2 No’lu Şube Başkanımız Hayrettin Çakmak ve Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım grevin başlaması sırasında birer konuşma yaparak işvereni bir kez daha uzlaşmaya davet ettiler. Yıldırım; bu grev uygulamasında tek sorumlunun Fokker Elmo yönetimi olduğunu söyleyerek, bu kararı almaya ve uygulamaya işverenin açıkça zorladığını ve bu grevle yaptığımız mücadeleyi Fokker işçisinin kazanacağını ifade etti.

Greve çıkan üyelerimiz grev halayı çekerek ve sloganlar atarak greve katıldı. Greve Türk-İş Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları da destek vererek Fokker emekçisinin yanında yer aldılar. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol