ESKİŞEHİR’de KAVLAK RÜZGÂRI
ESKİŞEHİR’de KAVLAK RÜZGÂRI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Eskişehirli metal işçileri ile buluştu. 9 Mayıs’ta Ford Otosan emekçileriyle tezgâhları başında görüşen Kavlak; “Türk Metal Çınarı’nın Eskişehir Dalının gölgesi altında bulunmaktan büyük mutluluk duydum” dedi…


Genel başkanımız Pevrul Kavlak Ankara’dan sonra Eskişehir’de metal işçileri ile buluştu. Çok sayıda  metal işçisi tarafından Eskişehir girişinde karşılanan Kavlak; 100 araçlık konvoyla Eskişehir şubemize geldi. Burada Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları ve metal işçisi üyelerimizle görüştü. Toplantı salonunda metal işçilerine hitap eden Kavlak; bugün burada Türk Metal Çınarının altında Eskişehir dalının gölgesi altında bulunmaktan, sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum, görüyorum ki metal işçisi sözleşme öncesi kitlenmiş, tek vücut olmuş. Bu süreci hep birlikte aşacağız. Metal işçilerinin hak ve çıkarları için çıktığımız bu yolda zafere hep birlikte ulaşacağız” dedi.

Kavlak, şubede yapılan bu toplantının ardından Ford Otosan – İnönü fabrikasına giderek burada Ford Otosan emekçileri ile bir araya geldi. Öncelikle temsilcilikte üyelerimizin ve temsilcilerimizin sorularını tek tek cevaplayarak süreç hakkında akıllardaki soru işaretlerini kaldıran Kavlak; sözleşme sürecinin uzun sürdüğünü ancak bu kadar uzamasında Türk Metal’in zerre kadar bir payının olmadığını, süreci hızlandırmak için her gün bir eylem yapıldığını” söyledi.

Ardından fabrikanın tek tek atölyelerini dolaşan Kavlak, üyelerimizle tezgahları başında tokalaştı. Büyük bir sevgi ve ilgi ile karşılaşmasının ardından bütün fabrikada Türk Metal sesleri yankılandı.

Yaklaşık 1000 emekçimizle tek tek tokalaşan Kavlak; üyelerimizle açık hava toplantısı yaptı. Alınan grev kararını değerlendirerek; süreç hakkında detaylı bilgi verdi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce ve Eskişehir Şube Başkanımız Erkunt Kılıç eşlik etti.

Kavlak fabrikada üyelerimizle bir araya geldikten sonra Ford Otosan İnönü yönetimini de ziyaret etti. Ziyaretinde Ford Otosan Fabrika Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Onur Şengün ile Ford Otosan’ı, toplu sözleşme sürecimizi ve Ford Otosan emekçilerini konuştu.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol