ESKİŞEHİR ARÇELİK EMEKÇİLERİ MÜCADELE ATEŞİNİ ALEVLENDİRDİ.
ESKİŞEHİR ARÇELİK EMEKÇİLERİ MÜCADELE ATEŞİNİ ALEVLENDİRDİ.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Eskişehir programı kapsamında Arçelik Buzdolabı İşletmesini ziyaret ederek üyelerimizle bir araya geldi. Kavlak, üyelerimizle birlikte kaşık vurma eylemine ortak oldu.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak grev kararının alınmasının ardından işyeri ziyaretlerine Eskişehir’de kaldığı yerden devam ediyor. Cuma günü itibariyle Eskişehir Arçelik Buzdolabı işletmesinde üyelerimizle bir araya gelen Kavlak metal işçilerinin yoğun ve kararlı dik duruşlarıyla karşılaştı. Önce temsilciliği ziyaret eden Kavlak daha sonra vardiyada bulunan yaklaşık 2000 metal işçisi ile tek tek tokalaştı. Fabrikanın koridorlarında tokalaşırken metal işçileri hep bir ağızdan ‘’İşçiler Elele Türk Metal Greve’’ sloganlarını attılar. Fabrikanın içerisinde Kavlak yürürken, koridorlar yoğun sevgi gösterisine sahne oldu.

Fabrika gezisini tamamladıktan sonra açık havada 1500 metal işçisine hitap etti. Geldiğimiz noktayı değerlendirerek "dayatılan esnek çalışma , ikramiyelerden kesinti, kıstelyevm maddelerini kabul eden alçaktır" diye seslendi. Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Kavlak, metal işçilerini akşam yapacağı Genişletilmiş Temsilciler Meclisine davet etti.

Ardından üyelerimizle birlikte öğle yemeğine katılan Genel Başkanımız Kavlak bugün gerçekleştirilen kaşık vurma eylemine de işçilerle birlikte ortak oldu. Alkışlarla ve ıslıklarla desteklenen kaşık vurma eyleminden sonra, Arçelik yönetimi ile bir araya geldi. Buzdolabı İşletmesi Ürün Direktörü Dr. Cemil İNAN ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Ali Orhan ile alınan grev kararımızı, Arçelik emekçilerini ve Arçelik’i konuştu. Temsilcilerimizle bir araya gelerek fotoğraf çektiren Kavlak genişletilmiş temsilciler meclisi toplantısı gerçekleştirmek üzere Arçelikten ayrıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol