ERDEMİR’DE MÜZAKERELER BAŞLADI
ERDEMİR’DE MÜZAKERELER BAŞLADI

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında Erdemir çalışanı üyelerimizi ilgilendiren, 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri 11 Ekim 2022 Salı günü İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturumla resmen başladı.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal, toplantının açılışında Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın selamlarını ileterek, süreç ile ilgili kısa bir değerlendirmelerde bulundu. İşveren sendikası MESS adına söz alan Genel Sekreter Fatih Ay ise sürecin taraflar için hayırlı olmasını dileyerek görüşlerini heyetimizle paylaştı.

Yapılan ilk oturumda, 20 idari madde sendikamızın önerdiği şekliyle aynen kabul edildi. Ayrıca bir sonraki toplantının 3 Kasım 2022 tarihinde MESS Merkez Ofisinde saat 11.00'de yapılmasına karar verildi.

İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturuma sendikamız Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal’ın başkanlığındaki heyetle katılırken, heyette Kdz. Ereğli Şube Başkanımız Yakup Yılmaz, Kdz. Ereğli Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Toplu Sözleşmeler Dairesi Başkanımız Mahsun Turan ve Sendikamız toplu sözleşme uzmanları yer aldı. MESS ise Genel Sekreter Fatih Ay başkanlığındaki heyetle müzakerelere başlarken, heyette Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi ve Oyak Genel Müdürlüğü Baş Hukuk Müşaviri Güliz Kaya’da yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol