ENGELSİZ BİR DÜNYAİSTİYORUZ
ENGELSİZ BİR DÜNYAİSTİYORUZ

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; 03 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda “engellilerin yaşadıkları sorunlara karşı toplumsal duyarlılık gösterilmesi gerektiğini” söyledi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; “engellilerin toplumsal hayatın her alanında üzerlerine düşen görevi yerine getirecek duyarlılıkta olduğunu” vurgulayarak, “engellilerin kendi sorunlarını giderebilmesi için hükümetlerden kalıcı çözümler beklediğini” ifade etti. “Başta sendikalar olmak üzere sivil toplum örgütlerinin bu yaklaşımlarının sağlıklı olarak hayata geçirilmesine yardımcı olmalarının aynı zamanda bir insanlık görevi olduğunu” sözlerine ekledi.

Kavlak; “Türkiye’de ve dünyada hayatı paylaştığımız insanlar arasında milyonlarca engelli var. Türkiye’de ise nüfusumuzun yüzde 12’si engelli durumunda. Engelli insanların en önemli sorunu ortak kabul gören fikre göre sosyal hayata entegrasyon olarak görünmektedir. Engellilerin başta istihdam olmak üzere eğitim, spor ve sosyal yaşamda birçok anlamda engelli olmayanlar ile aynı imkân ve fırsatlara kavuşturulmaları bir lütuf değil, bir insanlık görevi olacaktır” dedi.

 

DUYURU:

Ford Otosan Engel Tanımaz Tiyatro Kulübü tarafından bugün saat: 18:30’da “Ferhad ile Şirin” isimli bir tiyatro gösterisi yapılacaktır.

Yer: Büyük Anadolu Otel  - Esenboğa Havaalanı Yolu 27. Km - Ankara

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol