EMNİYET EMEKÇİLERİ DESENDİKALAŞMALI!
EMNİYET EMEKÇİLERİ DESENDİKALAŞMALI!

Genel Başkanımız Kavlak: “TÜRK-İŞ, emeğiyle geçinen herkesin olduğu gibi, emniyet emekçilerinin de sendikalı olmasını savunmaktadır. Bu konuda sürdürülen sendikalaşma çabalarını desteklemektedir” dedi.


TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, bir süredir sendikal örgütlenme çabası içinde olan emniyet mensuplarıyla bir görüşme yaparak, sendikalaşma girişimlerini desteklediklerini söyledi.

Genel Başkanımız Kavlak konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Demokrasi, her kesimin özgürce örgütlenebildiği, siyasal sürece, her düzeyde, etkin olarak katılma hakkı ve imkânının bulunduğu bir toplumsal sistemdir. Böyle bir sistemde, tüm vatandaşlarımızın baskı grupları kurabilme hakları mevcuttur. Çağdaş demokratik bir sistemde, en önde gelen baskı grubu da sendikalardır. Sendikaların varlığı ve karar alma sürecine katılımı, demokrasiyi de işler hale getirir. Çünkü sendikalar demokratikleşme sürecinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadırlar.

Ülkemizde de sendika hakkı, bazı eksiklikleri de olsa, anayasal ve yasal açıdan güvence altına alınmıştır. Ayrıca katıldığımız uluslararası kuruluşların belgelerinde ve imzalamış olduğumuz sözleşmelerde de sendika hakkı en geniş biçimde tanınmıştır. Ülkemiz Anayasasının 90. maddesi de, onayladığımız bu uluslararası sözleşmelerin yasal mevzuatımızın üzerinde olduğunu emretmektedir.

Türkiye tarafından onaylanmış bulunan 87 ve 98 sayılı ILO sözleşmeleri çok geniş sendikalaşma hakkı tanımasına rağmen, ülkemizde, ne yazık ki, bu hakkın kullanımında büyük zorluklar yaşanmaktadır. Halen yürürlükte bulunan yasalar bu sözleşmeleri çeşitli açılardan ihlal etmektedir. Ülkemizde bazı meslek gruplarının sendikal örgütlenmeleri, yasalar tarafından engellenmektedir.

Görevlerini büyük zorluklar ve risklerle yapmaya çalışan emniyet mensupları da bunların başında gelmektedir. Emniyet mensupları da ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için sendika kurabilmelidirler.

TÜRK-İŞ, emeğiyle geçinen herkesin olduğu gibi, emniyet emekçilerinin de sendikalı olmasını savunmaktadır. Bu konuda fiilen sürdürülen sendikalaşma sürecini desteklemektedir. Emniyet emekçilerinin örgütlenme hakkının en önemli yansıması olan sendikalaşma, özgür toplu pazarlık ve grev haklarının tanınması için her türlü katkıyı yapmaya hazırdır.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol