EMEK DOSTLARI 5. ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI
EMEK DOSTLARI 5. ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI

Türk Metal Sendikası’nın gelenekselleşen organizasyonlarından biri olan Emek Dostları Ödül Töreni’nin 5’incisi, Türk Metal Sendikası’nın 17. Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününün tamamlanmasının ardından 1 Nisan 2023 Cumartesi günü Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de yapıldı. Törende sendikamız Türk Metal’in faaliyetlerine katkı veren emek dostu akademisyenler ile yine sendikamızın faaliyetlerini sayfalarına ve ekranlarına taşıyan gazeteci ve televizyonculara metal emekçileri adına birer ödül takdim edildi. Gecede kısa bir süre önce ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan maden işçileri ile Sendikamızın örgütlü olduğu TOFAŞ işyerinde çalışan üyelerimizden oluşan TOFAŞ arama kurtarma ekibine emek dostu özel ödülü takdim edildi.

Törene katılan misafirlere hitap eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Emek Dostları Ödül Töreni’nin başlama hikayesini ve emek dostu ödülünü kimlere verildiği şöyle özetledi: “Bizler emeğin örgütlü gücü olarak özellikle son yıllarda verdiğimiz ekmek mücadelesinde, alın terimiz için yürüttüğümüz kavgada hiç yalnız yürümedik. Bize güç veren destek veren dostlarımızla birlikte olduk. Biz bu zorlu yolları demokrasiden, hak ve özgürlüklerden insan haklarından,  barıştan, adaletten ve kardeşlikten yana olan, kalbi emekçiler için atan bilim insanlarıyla, basın emekçileriyle, aydınlarla birlikte yürümenin onurunu yaşadık. Gün oldu emekten, emekçiden yana bilim insanlarının kapılarını çaldık destek istedik. Gün oldu basın emekçilerine gittik. Sesimiz olun, sesimizi duyurun dedik. Emeğin kutsallığına inanan, alın terine saygı duyan hiçbir dostumuz bizi geri çevirmedi. Hepsine şükran duyuyoruz. Ancak bizim için bu yeterli değildi. Olmamalıydı… Onlara duyduğumuz bu şükranı metal emekçilerinin teşekkürünü küçük bir ödülle onlara göstermeliydik. O nedenle Emek Dostları ödüllerini vermeye başladık. Bugüne kadar pek çok kişiye verdik. Daha sonra bu ödülleri, evlerinin, bürolarının en güzel yerlerinde sakladıklarını gördüm. İnanın çok mutlu oldum. Nezaket göstererek bu ödülümüzü kabul eden ve onurla saklayan tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Onlar arasında akademik çalışmalarıyla emeğe katkı veren çok değerli bilim insanları var. Sayfalarını ve ekranlarını cesaretle bizlere açan, haberlerimizi yapan, kendileri de birer emekçi olan örgütsüz, sendikasız çalışmaya mahkum edilen basın çalışanları var. Sendikal mücadeleye katkı veren hayatını emekçilere adayan yerli ve yabancı dostlarımız var. Onlar bizim için çok değerli. Metal emekçileri adına hepsine şükranlarımızı sunuyorum. Destekleri için teşekkür ediyorum.”

***

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Emek Dostları Ödül Töreni’nde akademisyenler Prof. Dr. Metin Kutal ile Prof. Dr. Zeki Erdut’a; ulusal basından Sedat Bozkurt, Selçuk Tepeli, Hazal Ateş, Sadettin İnan ile Orhan Uğuroğlu’na; uluslararası sendikacı Kemal Özkan ile Asilbek Nuralin’e, TÜRK-İŞ Kadın Bürosu eski yöneticisi Rahime Erdoğan ve eski Genel Başkan Yardımcılarımızdan Muharrem Aslıyüce’ye sendikamızın faaliyetlerine verdikleri destekten dolayı metal emekçileri adına emek dostu ödülü takdim edildi. Gecede ayrıca Türkiye Taş Kurumu (TTK), Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri (TKİ) ile TOFAŞ arama kurtarma ekiplerine, Habertürk TV’den Mehmet Akif Ersoy’a, CNN Türk’ten Fulya Öztürk, Ajans France Press’ten Adem Altan ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür’e emek dostları özel ödülü verildi.

***

Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de düzenlenen Ödül Töreni’ne TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Birol Gök ile Türk Metal Sendikası 17. Olağan Genel Kurulu’nda yer alan delegeler eşleri ile birlikte katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol