EMEK DOSTLARI 4. ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI
EMEK DOSTLARI 4. ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI

Sendikamız Türk Metal’in ilkini 2018 yılında düzenlediği Emek Dostları Ödül Töreni’nin dördüncüsü 8 Mart 2022 Salı günü Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de yapıldı. Törende sendikamız Türk Metal’in faaliyetlerine katkı veren emek dostu akademisyenler ile yine sendikamızın faaliyetlerini sayfalarına ve ekranlarına taşıyan gazeteciler ve televizyonculara metal emekçileri adına birer ödül takdim edildi.

Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Türk Metal’in, 130 bin üyesini kapsayan ve Türkiye’nin en büyük grup toplu iş sözleşmesi sürecinden zaferle çıktığını belirterek, sendikamızın sürece nasıl hazırlandığı şöyle ifade etti: “Bildiğiniz gibi Ağustos 2021’de başladığımız MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci, 12 Ocak 2022 günü, sabaha karşı sonuçlandı. Biz bu dönem sözleşme sürecinde hep birlikte zor ve yorucu bir süreç yaşadık. Dünyamızı ve ülkemizi esir alan Covid-19 pandemisi nedeniyle 0rtaya çıkan olumsuz duruma rağmen umudumuzu hiç yitirmedik. Bir tek şeye odaklanmıştık. Dedik ki, “Ölümüne çalıştık, kazanacağız…” Evet, biz bu süreçte ölümüne çalıştık. Pandemi nedeniyle herkes evlerine kapandığında, biz bacaları tüttürdük, çarkları döndürdük. Hiç durmadık. Hiç korkmadık. Sözleşme sürecinde hep birlikte haykırdığımız gibi, biz canımız pahasına çalıştık. İşte bu sözleşmeye başlarken en temel motivasyonumuz buydu. Mademki, ülkemiz için Ülkemiz sanayisi için, işyerlerimiz için ölümüne çalıştık o halde biz de kazanmalıydık.”

Yine ülkemizin en iyi toplu sözleşmesini biz imzaladık

Sözleşme sürecinin çok zorlu şartlarda altında zaferle tamamlandığına dikkat çeken Genel Başkanımız Kavlak, “Sonuçta da ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullara, işverenlerimizin yaşadığı zorluklara, ÇİP krizine, üretimdeki aksamalara, işyerlerindeki duruşlara, pandeminin neden olduğu sorunlara, her şeye rağmen ama her şeye rağmen yine ülkemizin en iyi toplu sözleşmesini biz imzaladık. Geçtiğimiz hafta açıklanan Şubat ayı enflasyonunu da dahil ettiğimizde, üyelerimiz için yıllık yüzde 80,88 oranında ücret artışı sağladık. Bu artışla birlikte, üyelerimizin sosyal haklar hariç ortalama brüt saatlik ücreti 38.38 liraya bürüt ücretleri de 12 bin liraya yükseldi. Bu, günümüz sendikal mücadelesi açısından, bir rekordur, bir zaferdir” dedi.

İşte bugün emeğin, emekçinin dostlarıyla birlikteyiz

Genel Başkanımız Kavlak, sendikamız Türk Metal’in bu zorlu süreçte yalnız yürümediğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Bizler emeğin örgütlü gücü olarak verdiğimiz mücadelede, alınterimiz için yürüttüğümüz kavgada, hiç yalnız yürümedik. Bize güç veren, destek veren dostlarımızla birlikte olduk. Biz bu zorlu yolları, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden insan haklarından,  barıştan ve adaletten yana olan, kalbi emekçiler için atan, bilim insanlarıyla, basın emekçileriyle, aydınlarla birlikte yürümenin onurunu yaşadık. İşçi sınıfının hak ve özgürlükler mücadelesinde, onlarla omuz omuza olduk. Emekçiler için harcadığımız bu kutsal çabada onlarla el ele tutuştuk. İşte bugün onlarla emeğin, emekçinin dostlarıyla birlikteyiz. Onlar arasında ülkemizde birçok akademik kuruluşun, emeğin haklarını göz ardı ettiği, emeği, emekçiyi, hak kavgasını görmezden geldiği bu dönemde, akademik çalışmalarıyla emeğe katkı veren çok değerli bilim insanları var. Birçok medya kuruluşunun emeği ve emekçiyi görmezden geldiği günümüz koşullarında sayfalarını ve ekranlarını cesaretle bizlere açan haberlerimizi yapan kendileri de birer emekçi olan örgütsüz, sendikasız çalışmaya mahkûm edilen basın çalışanları var. Sendikal mücadeleye katkı veren hayatını emekçilere adayan yerli ve yabancı dostlarımız var. Metal emekçileri adına hepsine şükranlarımızı sunuyorum. Destekleri için teşekkür ediyorum.”

***

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Emek Dostları Ödül Töreni’nde akademisyenler Prof. Dr. Faruk Andaç ile Prof. Dr. Yalçın Karatepe;  gazeteci Süriye Çatak Tek, Semih Bodur, Seda Gök, Osman Bekar, Yasemin Güler, Bülent Sezgin, Esat Kaplan ile Yavuz Oğhan; televizyoncular Engin Yılmaz, Murat Ovucu, Meliha Değirmenci Hoş ile Deniz Gez; uluslararası sendikacı Abdullo Halikov; İtalyan Metal Sendikası FIM-CISL, sağlık emekçileri adına Türk Hemşireler Derneği ve sendikamız basın bürosu eski çalışanlarından Bekir Eroğlu’na sendikamızın faaliyetlerine verdikleri destekten dolayı metal emekçileri adına ödülleri takdim edildi.

Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de düzenlenen Ödül Töreni’ne TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Genel Sekreteri Fatih Ay, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, TÜRK-İŞ Bağlı sendikaların Genel Merkez Yöneticileri, Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Odabaş, Uysal Altundağ, Halil Faki Erdal, Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz, Türk Metal Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Naci Önsal, davetliler ve Kadın İşçiler 27. Büyük Kurultayı için Ankara’da bulundan 1000’e yakın kadın üyemiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol