DİMDİK AYAKTA DURMALIYIZ
DİMDİK AYAKTA DURMALIYIZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Divan Başkanı olarak seçildiği Şeker-İş Genel Kurulunda konuştu. Kavlak; sendikacılara çağrıda bulunarak “Teşkilatımıza moral vermeliyiz. Davamıza olan inancımızı pekiştirmeliyiz. Dimdik ayakta durmalıyız. Bizi yok etmek isteyenlere inadına meydan okumalıyız” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Şeker-İş 20. Olağan Genel Kurunla katıldı. Divan Başkanlığına seçilen Kavlak yaptığı konuşmada; sendikacılara seslendi. “Teşkilatımıza moral vermeliyiz. Davamıza olan inancımızı pekiştirmeliyiz. Dimdik ayakta durmalıyız. Bizi yok etmek isteyenlere inadına meydan okumalıyız” diyen Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Hızla gelişen ve değişen çağa ayak uydurmalıyız. Önce yönetim anlayışımızı değiştirmeliyiz. Çok çalışmaktan başka kurtuluşumuz yok. Sizlerden ricam, sendikacılığa meslek olarak bakmamanızdır. Mesleklerin mesaisi vardır. Biz görev sahibiyiz. Bizim için zaman ve mekan yoktur. Bizim için sendika, hak için olduğu kadar, Soframızdaki bir dilim ekmek için mücadelenin meşru zeminidir. Bu mücadelenin hedefi, karnı tok, sırtı pek işçi sınıfıdır.

Şeker - İş Sendikasının verdiği mücadeleden örnekler veren Kavlak; Şeker-İş delegelerine seslendi:

Şeker-İş Sendikası, son dönemde ortaya koyduğu mücadeleyle, çok önemli bir iş başardı. Yaptığı barışçı eylemlerle, kararlı duruşuyla, Hükümeti ve siyasi partileri ikna eden nitelikli toplantılarıyla sendikal harekete örnek oldu. Bütün bu yaşananlara rağmen, Şeker-İş bugün hala ayaktaysa, Bu başarınızdan dolayı sizleri ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Kavlak; değişen üretim ve tüketim ilişkilerinin sendikacığa etki ettiğini ve değişimin titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Sendikasız, örgütsüz ve güvencesiz işçi çalıştıran yeni sektörlere sendikaların el atması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasının ardından divanda yerini alan Kavlak; Şeker-İş’e Genel Kurullarından dolayı Genel Kurulun ülkemize, işçi sınıfına ve Şeker-İş topluluğuna hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol