DİDİMDE ECBOHS TOPLANTISI
DİDİMDE ECBOHS TOPLANTISI

Avrupa Komisyonu Genişleme Direktörlüğü tarafından finanse edilen ve Türk Metal ve MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) tarafından yürütülen ECBOHS-İş Sağlığı ve Güvenliğinde Avrupa İşbirliği Köprüleri projesi kapsamında 11-12 Ekim 2012 tarihlerinde Büyük Anadolu Didim Resort Otel’de  “İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilcilerine Sendikalar Tarafından Sağlanan Destek” başlıklı çalıştay düzenlendi.


Çalıştayın açılışını, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım yaptı. Çalıştayda projemiz danışmanlarından Dr. Jeff Bridgford (Avrupa İşçi Sendikaları Koleji Eski Yöneticisi /İngiltere), Türk Metal Sendikası proje asistanı ve İSG Uzmanı Cem Snaet ve yine Türk Metal Sendikası proje asistanı Adnan Parçalı uzmanlık alanlarına ilişkin seminerler verdi. İzmir ve Manisa bölgesindeki işletmelerin işçi temsilcileri ve İSG temsilcilerinden oluşan katılımcıların çalıştaya gösterdikleri yoğun ilgi dikkat çekiciydi.

Çalıştayın açılış konuşmasında Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, projenin beklenen etkilerinin “İş sağlığı ve güvenliği konularında karar alma, politika uygulaması ve gözetleme süreçlerine daha fazla katılabilme, kamu kesimi ve diğer sivil toplum kuruluşları ile daha fazla işbirliği yapabilme, işyerinde sağlık ve güvenlik alanında AB müktesebatı ve etkisi konularında işverenlerde ve işçilerde daha fazla farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Çalıştayda, Avrupa İşçi Sendikaları Koleji Eski Yöneticisi  Dr. Jeff Bridgford bilgi toplama, müzakere planı, risk değerlendirmesi, iş verenle müzakere, İSG temsilcilerinin yeterlilikleri, denetçilerle çalışma konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol