DEVLETİN İSTATİSTİKLERİNDETÜRK METAL FARKI
DEVLETİN İSTATİSTİKLERİNDETÜRK METAL FARKI

Temmuz ayı sendikalı işçi istatistikleri açıklandı. İstatistiklere göre 156 bin üyeye ulaşan Türk Metal yine Türkiye’nin en çok üyeye sahip sendikası.


2013 yılının başından itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre belirlenen sendikalı işçi sayısı 1 milyon 32 bin olarak belirlendi. Bu yıl Ocak ayından sonra İkinci kez yayınlanan Temmuz ayı istatistiklerine göre sendikalı işçi sayısında 6 aylık dönemde 31 bin kişilik artış oldu. Bu artışın 5000’i Türk Metal’den kaynaklandı. Temmuz ayı sendika istatistiklerine göre bu dönemde toplam işçi sayısı yüzde 6,9 oranında artarak 11 milyon 628 bine yükseldi. Sendikalı işçi sayısı da yüzde 3 artışla 1 milyon 32 bine yükseldi. Türkiye’de sendikalılık oranı da 8,8 oldu.  Temmuz istatistiklerinde de ocak ayına yakın rakamlar çıktı.

Açıklanan rakamlara göre yine en büyük sendika ise 156 bin üyesiyle Türk Metal oldu. Sendikamızı 55 bin üye ile TEKSİF, 53 bin üye ile Hizmet-İş takip etti.

Türk Metal son altı ay içinde 6000 metal işçisini daha bünyesine katarak büyümesini sürdürdü.  Türk Metal Türkiye’deki bütün metal işçilerinin % 11’inden fazlasını üye olarak bulunduruyor. Metal iş kolunda ise yaklaşık 1 milyon 400 bin işçi çalışıyor. 

“Yüz binlerin bir bildiği var” sloganı ile örgütlenme stratejisini yürüten Türk Metal örgütlenmeye ve metal işçilerini tek çatı altında toplama girişimlerine devam edecek. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol