DAİMLER TRUCK İŞ KONSEYİ İLE BİRLİKTE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİK
DAİMLER TRUCK İŞ KONSEYİ İLE BİRLİKTE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİK

Türk Metal Sendikası ile Daimler Truck İş Konseyi tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve Almanya Özen Yükümlüğü Yasası'nın Daimler'de uygulanması ve Türk sendikacılarının bu yasayı örgütlenme faaliyetlerinde en etkili şekilde nasıl kullanabileceklerine dair hususların yer aldığı seminerin ikincisi 10 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul’da düzenlendi. Seminerde ayrıca GFA (Alman Daimler-Benz işyerinin IndustriALL Küresel Sendika ile imzaladığı Küresel Çerçeve Sözleşmesi) anlaşmasının ayrıntılarına da değinildi.

Seminerde ilk olarak IG Metal’den Ralf Götz, Avrupa Çalışma Konseyinin rolünü anlattığı kısa bir sunum gerçekleştirdi. Seminerde ikinci sunumu Daimler Dünya İş Konseyi Başkan Yardımcısı Jörg Lorz yaptı. Sunumunda, Küresel Çerçeve Sözleşmesi ve Alman Tedarik Zincirinin yapısal olarak uygulanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seminerin ardından katılımcılar Sendikamızın İstanbul’da yetkili olduğu Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikasını gezerken, fabrika ile ilgili genel bilgiler alırken üyelerimizle bir araya geldiler.

İstanbul’da düzenlenen seminere Genel Başkan Yardımcılarımız Uysal Altundağ ile Mürsel Öcal, Daimler Truck- İşçi Temsilcisi Bruno Buschbacher, Daimler Truck- İşçi Temsilcisi Andrea Reith, Genel Başkan Danışmanımız Helmut Lense, Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Yöneticisi Yiğit Özgünel, Dış İlişkiler Dairesi Başkanımız Burak Ekmekçioğlu, Aksaray 1 Nolu Şube Başkanımız Muhterem Taşdemir, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Mehmet Ali Akman ve Mercedes işyerlerinde görevli işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol