ÇOCUKLARA TÜRK METALARMAĞANI
ÇOCUKLARA TÜRK METALARMAĞANI

Türk Metal 14. Çocuk Meclisi Toplantısında konuşan Genel Başkanımız Kavlak; “ Biz, sizlerin olmadığı bir gelecek düşünemiyoruz. Hem Türkiye’yi hem de Avrasya’yı aydınlatacak olan sizlersiniz. Sizler, bir umutsunuz. Sizler, başaracaksınız. Biz, sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz” dedi.


Metal Çocuk Arkadaş Kulübü 14. Çocuk Meclisi Ankara’da Büyük Anadolu Termal Otel’de toplandı. 17 Temmuz’da açılış programında 11 Avrasya ülkesinden 150 çocukla birlikte toplamda 650 metal işçisi çocuğa hitap eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; özellikle barışa vurgu yaptı. Konuşmasında “Bugün burada sadece Türkiye’den değil, Rusya’dan, Kırgızistan, Tacikistan, Başkurdistan ve Kuzey Kıbrıs’tan çocuklar “Dostluk, Barış ve Kardeşlik” duygularıyla el ele verdi ve bir araya geldi” diyen Kavlak; “Keşke dünyayı yönetenler de böyle çocuklar gibi el ele vermeyi başarabilse. Keşke şu savaşlar bitse. Belki, o zaman bu güzel gezegen daha yaşanılır bir halde olurdu.  İnsanlığın huzurlu olmasına giden yol, Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, yurtta barış ve dünyada barıştan geçiyor” diye de sözlerine ekledi.

Kavlak; bu Çocuk Meclisinin yapılacak olan bir haftalık kampın Türk Metal’den bir hediye olduğunu ifade etti: Sevgili Çocuklar, Artık tatiliniz başlamış bulunuyor. Yaklaşık 3 aylık bir tatil yapacaksınız. Biz de sendika olarak, sizlere bir hediye vermek istedik. Ve sizleri Ankara'da, beş yıldızlı Büyük Anadolu Oteli'ne davet ettik. Bu Meclis,  sizlere Türk Metal'in armağanıdır. Anne ve babalarınızın armağanıdır.

Kavlak; dünya çocuklarının içinde bulunduğu trajik durumu özetleyerek; “şimdi, başta ülkeleri yönetenler olmak üzere, sağlık ve eğitim kuruluşlarının, sosyal sorumluluk projelerine imza atanların aynaya bakması gerekiyor. Aynaya bakıp, kendilerine ‘Bu mu bizim çocuklara miras bıraktığımız güzel dünya?’ diye sorması gerekiyor” dedi. Kavlak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Ben, bastıra bastıra söylemek istiyorum. Bugünün büyüklerinin, dünya çocuklarına koskoca bir özür borcu var. Ama sadece özür dilemek yetmiyor. Eğer gerçekten güzel bir dünya istiyorsak, dünyanın en güzel varlığı olan çocukların da hayatını güzelleştirmek zorundayız. Şunu asla unutmayalım. Çocukların, çocukluğunu yaşayamadığı bir dünya asla güzel değildir, güzel olamaz. Dünya, çocuklara sunulan hayat kadar güzeldir.

Çocuklar adına bir konuşma yapan Bursa 3 Nolu Şubemize bağlı Kıvanç İlhan; kendilerine, ailelerine ve ülkelerine karşı iyi bir insan olmak için bütün metal çocuklar adına söz verdi.

Açılışa Şeker - İş Genel Başkanı İsa Gök, MESS’in Ankara Temsilcisi Vahap Ünlü, sendikamızdan ise Genel Başkan Yardımcılarımız Muharrem Aslıyüce ve Mesut Gezer ile Genel Sekreterimiz Yücel Yücel katıldı.

14 Temmuz – 20 Temmuz tarihleri arasında Ankara Büyük Anadolu Termal Otel’de bir haftalık kamp yapacak olan Metal Çocuklar 14 Temmuz tarihinde Otellerine giriş yaptılar.

Türk Metal Sendikası geleneksel olarak her yıl Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce metal işçisi çocuğunu Ankara’da 5 yıldızlı Büyük Anadolu Oteli’nde misafir ediyor.

Bu yıl 14.’sü düzenleniyor. 20 Temmuz tarihine kadar bir hafta boyunca sürecek etkinliklerde, spor eğitimleri, yarışmalar, kişisel gelişim kursları, kültürel ve sanatsal aktiviteler düzenlenecek. Çocuklarımızın kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak, onlara güzel bir tatil hediyesi sunmak, zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak için bu organizasyon düzenleniyor.

Bir haftalık kamp sona erdiğinde 150 başarılı metal işçisi çocuğumuz yine sendikamız tarafından bir hafta boyunca kamp yapmak ve gittikleri ülkedeki çocuklarla köprü kurmak için Avrasya ülkelerine gönderilecekler. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol