BURSALI METAL İŞÇİLERİ TÜRK METAL’LE TEK BİLEK TEK YÜREK
BURSALI METAL İŞÇİLERİ TÜRK METAL’LE TEK BİLEK TEK YÜREK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa’da 4 bin metal işçisine seslendi; “Örgütlenmede nasıl başardıysak, hizmette, eğitimde nasıl başarılı olduysak, sözleşmede de başarılı olacağız...”


Bursa Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Bursa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi’nde konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursalı metal işçilerine seslenirken şunları ifade etti: “Şimdi, biz kendimize yeni bir hedef koyduk. 2012'yi sözleşme yılı ilan ettik. Biz kafamıza koyduk. Metal işçilerini mükemmel bir sözleşmeyle taçlandıracağız... Örgütlenmede nasıl birinci olduysak, sözleşmede de birinci olacağız... Bundan kimsenin kuşkusu olmasın...

19 Şubat Pazar akşamı yapılan toplantıya 4 bin metal işçisi katıldı. “Yüz binlerin bir bildiği var” sloganı ile yola çıkılan Genişletilmiş Temsilciler Meclisi’nde Büyük coşku, birlik beraberlik ve sendikamıza duyulan bağlılık hakimdi. Sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Genel Başkanımız Kavlak, özellikle sözleşme dönemine girdiğimiz 2012 yılı için önemli ipuçları verdi. Türk Metal’in sözleşmeler ve örgütlenmeler konusundaki duruşunu bir kez daha hatırlattı ve Türk Metal’in kesin çizgilerle diğer sendikalardan ayrılan özelliklerine vurgu yaptı: “Türk Metal olarak, bugün 100 binlerle ifade ediliyorsak, demek ki 100 binlerin bir bildiği var... Aklın yolu birdir... Metal işkolunun bir numarası da Türk Metal'dir... Diğerlerinin numarası belli değildir. Onlar numaracıdır... Yaptıkları; Türk Metal'in imzaladığı sözleşmelerin fotokopisini çekmektir. Onlar varlıklarını bu fotokopilere borçludur”.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, konuşmasının sonunda Türk Metal’in birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam temellere dayandığının altını çizdi ve konuşmasını şu şekilde sona erdirdi: Biz, Türk Metaliz. Biz, Bursa’dayız... Ankara’dayız... İstanbul'da, İzmir’deyiz... Biz, her yerdeyiz... Nerede metal işçisi varsa, ordayız… Biz durmayız, korkmayız, kaçmayız. Biz, mücadeleyiz, dayanışmayız. İnançlıyız, kararlıyız. Biz, dostuz, kardeşiz, arkadaşız. Ahmet’iz, Mehmet’iz, Ayşe’yiz, Fatma’yız. Bir değil, On değil, Bin değil, Biz yüz binleriz. Biz tek yüreğiz, Tek bileğiz. Vurduğumuz yerden ses getiririz”.

Toplantıya Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Soyupek, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İsmail Dursun ile çok sayıda işveren temsilcisi katıldı.

Genel Başkan’ımızın konuşması sonrası sahne alan Alişan söylediği hareketli türkülerle ve şarkılarla salonda yer alan Bursalı metal işçilerini coşturdu. 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol