BMC'de ÖLMEK VARDÖNMEK YOK
BMC'de ÖLMEK VARDÖNMEK YOK

BMC emekçileri İzmir Konak Meydanında kitlesel basın açıklaması yaparak alamadıkları maaşları yüzünden BMC yönetimini protesto etti. Ölmek var dönmek yok diye slogan atan emekçiler bu sefer aileleri ile yürüdüler.


 
Aylardır alamadıkları maaşları yüzünden sağlığından, işlerinden yuvalarından olan BMC emekçilerinin çilesi canlarına tak etmiş durumda. Sendikamızın İzmir 1 Nolu Şubesine bağlı BMC emekçileri sendikamızın desteği ile aylardır İzmir İstanbul ve Ankara'da eylem halindelerdi. istanbulda Çıkurova Plaza önünde sürdürdükleri eylemlerinin ardından hız kesmeden 29 Mart itibari ile İzmir Konak Meydanına eylemlerini aileleri ile birlikte taşıdılar.
 
Burada kitlesel bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım BMC emekçilerinin kutsal emek ve ekmek yürüyüşünün devam ettiğini haklarının tamamı alınıncaya kadar eylemlerin sona erdirilmeyeceğini ifade etti. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın BMC emekçileri için her türlü sendika imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Yıldırım, Genel Başkanımız Kavlak'tan her bir BMC emekçisi ayrı ayrı selam getirdiğini ifade etti.
 
Amaçlarının bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu bildiren Yıldırım "bu fabrikamızın tekrar bacalarının tütmesi ve işimize tekrar dönmemiz için sendika olarak bütün iyi niyetlerimize rağmen aynı anlayışı BMC yönetiminin de göstermesi gerekirdi" dedi.
 
Sloganlarla ve taşıdıkları pankartlarla feryatlarını duyurmaya çalışan BMC emekçilerine İzmir halkı da destek verdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol