BMC İŞÇİLERİ ÇUKUROVA HOLDİNG’İNÖNÜNDE
BMC İŞÇİLERİ ÇUKUROVA HOLDİNG’İNÖNÜNDE

Sendikamıza üye BMC işçileri Mali krizi bahane ederek 6 aydır maaşlarını düzenli ödeyemeyen BMC yönetimini protesto etmek için İstanbul’daki Çukurova Holding Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.


Holding önündeki eylemde söz alan Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım, “BMC'nin Türkiye ekonomisine 10 milyar dolar katkıda bulunduğunu ve Savunma Sanayisinin önemli bir dayanağı olduğunu” söyledi. “BMC'nin kapanma eşiğine geldiğini” ifade eden Yıldırım,” hükümetin bir an önce bu duruma çözüm bulması gerektiğini” dile getirdi. Konuşmasının ardından Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet ile görüştü.  

Görüşmeden bir gün sonra Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet ile 1 saat bu konuyu görüştüğünü dile getiren Yıldırım; “BMC emekçileri için bazı girişimlerde bulunacaklarını ifade ettiler, ancak son aldığımız habere göre bu girişimlerden de sonuç alamadılar, biz de hakkımızı alın terimizi alabilmek için onurumuzla protesto eylemlerine devam edeceğiz, ta ki ücretlerimiz elimize geçinceye kadar. ” dedi.

İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Halil İbrahim Tosun da, prostesto gösterisi sırasında söz aldı; “BMC yönetimini, halka, hükümete, muhalefete, ekonomi yönetimine ve tüm vicdanlara şikâyet ediyoruz. Bu fabrikaya artık siyasi iradenin sahip çıkması gerekiyor" dedi. Tosun, işçilerin haklarını alana kadar direneceklerini belirtti.

BMC işçileri "işçiler burada yönetim nerede" dövizlerini taşıdı. Attıkları sloganlarla da BMC patronlarını ve Çukurova Holding Genel Müdürlüğünü protesto etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol