BMC İŞÇİLERİANKARADAN SESLENDİ
BMC İŞÇİLERİANKARADAN SESLENDİ

BMC emekçilerinin, alın teri, emek ve ekmek davası için 18 Şubat’ta İzmir’den başlattığımız “Kutsal Yürüyüş” Ankara’ya ve İstanbul’a ulaştı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Ankara’da BMC işçilerine seslenerek “Türk Metal, 150 bin üyesi ile birlikte yanınızda” mesajı verdi.


10 aydır alamadıkları maaşlarının yarattığı mağduriyeti dile getirmek, işyerlerinin ayakta kalması için seslerini duyurmak maksadıyla İzmir’den yola çıkan BMC emekçileri yürüyüşlerinde İstanbul’a ve Ankara’ya ulaştı. Ankara’ya gelen grubu Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Ankara’nın Temelli yakınlarında karşıladı. Konvoy halinde Ankara’ya ulaşan 600 kadar BMC metal işçisi Ankaralı metal işçileri ile buluştu. Celal Bayar Bulvarı’nda otobüsten inen BMC işçileri kortej halinde Abdi İpekçi Parkı’na ulaştı. Türk-İş’e bağlı sendikaların üyelerinin de yoğun destek verdiği eyleme 2000 kişi katıldı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak miting aracından Abdi İpekçi Parkında BMC işçilerine seslenerek yaptığı konuşmada BMC işçilerine yalnız olmadıklarını hatırlatarak “Adımları gök gürültüsü kadar güçlü… Türküleri ateşten, bayrakları umut olan kardeşlerim… Burası Ankara, Burada Meclis var… Hükümet var… Bakanlıklar var… Ama sizlerin hakkını yiyenlere inat… İşinize, ekmeğinize göz koyanlara inat… Sizi yok sayanlara inat… Burada Türk Metal var… TÜRK-İŞ var… Hoş geldiniz…” dedi.

BMC yönetiminin, işvereninin BMC işçilerine yönelik tavrını eleştiren Genel Başkanımız Kavlak; “Bu yürüyüş, bir emek yürüyüşüdür… Bu yürüyüş; Kayıtsızlığa, vurdumduymazlığa kafasını gömenlere karşıdır... Bu yürüyüş, BMC işçilerinin alın terini, emeğini ve göz nurunu hiçe sayanlara karşıdır.. Bu yürüyüş, Alın terinin hakkını tam ve zamanında vermeyenlere karşıdır… Bu yürüyüş, BMC’yi gözden çıkaranlara, çıkarmak isteyenlere karşıdır… Bu yürüyüş, BMC işçileri içindir… BMC içindir... Türkiye içindir” dedi.

Kavlak, BMC emekçilerinin BMC için gösterdiği gayretin altını çizerek ayrıca şunları ifade etti:

Tam bir yıldır sabırla, inançla bekliyoruz… İşverenin bize verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Umutla bekliyoruz… Bir yıldır her yolu deniyoruz… Uzlaşmak için çaba gösteriyoruz, olmuyor… Basın açıklamaları yapıyoruz, olmuyor… Protesto eylemleri yapıyoruz, olmuyor, İş bırakıyoruz, olmuyor…

Biz neredeyse bir yıldır krizdeyiz. Ücretlerimizi alamıyoruz. Çalışamıyoruz… Sigorta primlerimiz ödenmiyor.

Bunu bize kim yapıyor? Elli yıllık mazisi olan bir sanayi kuruluşu yapıyor… Türkiye’nin en büyük patronlarından biri yapıyor. Türkiye’nin ilk yüze girmiş sanayi kuruluşundan birinde yapılıyor. Bir insanlık dramı yaşanıyor, Nerede? BMC’de yaşanıyor, değerli arkadaşlarım BMC’de yaşanıyor…

BMC işçileri sık sık sloganlar atarak Kavlak’ın konuşmasını alkışladı. “BMC bizimdir, bizim kalacak” “BMC işçisi yalnız değildir”, “Kirpiyi durdurma, askeri vurdurma” sloganları atan BMC işçilerine Ankaralı vatandaşlar da alkışları ile destek ve moral verdiler.

Türk-İş’e bağlı sendikalardan; Genel Maden İş, Harb-İş, Koop-İş, Demiryol – İş, Orman-İş ve Şeker-İş sendikalarının Genel Başkan ve Genel Merkez yöneticileri ve üyeleri olarak katıldıkları CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Harb-İş Genel Başkanı İzzet Çetin de eylemde söz alarak, BMC işçilerine; “yalnız olmadıklarını, arkalarında koskoca Türk Metal Sendikasının bulunduğunu ve yapılan bu eylemin amacına ulaşacağına gönülden inandığını” ifade etti.

Kavlak “bundan sonrasının yol haritasının çizilmesini BMC işçileri ile birlikte değerlendirileceğini” belirtti, “BMC işçileri ne istiyorsa onun olacağını” söyledi. Ve BMC işçilerini Genel Merkezimize davet ederek onlarla bir toplantı yaptı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol