BMC; çalışanlarının maaşlarını ödeyin!
BMC; çalışanlarının maaşlarını ödeyin!

İzmir 1 Nolu Şubemiz BMC önünde 5 aydır çalışanların ücret alamaması nedeniyle bir basın açıklaması yaparak durumu protesto etti.


İzmir 1 Nolu Şubemize Bağlı BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş. İşyeri işverenince sendikamız üyesi işçilerin 5 aydır maaşları ödenmiyor. Maaşlarını alamayan üyelerimizin mağduriyetlerine bir son verilmesi ve tepkilerin dile getirilmesi amacıyla 26 Eylül 2012 Çarşamba günü BMC işyeri önünde Saat: 16.00’da işyerinde çalışan tüm üyelerimizin katılımıyla eylem yapıldı. Eylemde İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Halil İbrahim Tosun bir basın açıklaması durumu protesto etti.

Basın açıklamasına Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç İle Türk-İş'e Bağlı

Sendika Şube Başkanlarının yanı sıra civarda örgütlü olduğumuz işyerlerinden vardiya çıkışında gelen üyelerimiz de katılarak destek vermiştir. İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Tosun'un basın açıklamasından önce Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi H.Hüseyin Karakoç üyelerimize hitaben bir konuşma yaptı.

Tosun konuşmasında “BMC’de uzun bir zamandır emeğimizin karşılığı olan ekmeği alamıyoruz.  Ücretlerimiz, maaşlarımız tam olarak ve zamanında ödenmiyor” diye ifade ettikten sonra “bu dünden, ya da önceki günden başlayan bir süreç değil… BMC emekçileri, uzun zamandan beri böylesine bir yokluk ve zorluk içinde olmasına rağmen, sabırla süreci bugüne kadar taşıdı” dedi.

Konuşmasında “BMC işçilerinin bu zamana kadar her türlü fedakârlığı yaptığını” dile getiren Tosun; “Ama artık bıçağın kemiğe dayandığı, sözün ve sabrın tükendiği yerdeyiz…” dedi.

Tosun konuşmasının devamında;

“Bizler en zor şartlar altında bu sıkıntıyı bugünlere taşıdık.  Bundan sonra izleyeceğimiz yol işverenin tutumuna bağlıdır. Sendika olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz” diyen Tosun; ama mücadelemiz de devam edecek… Mücadelemizi her türlü koşul ve şartlarda sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol