BAŞKAN İLERLE İŞÇİLER SENİNLE
BAŞKAN İLERLE İŞÇİLER SENİNLE

Bursa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisinde konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; son dönemde sözleşme diye ortaya konan ve bir türlü ayrıntıları açıklanamayan imzaları ve onların sahiplerini eleştirdi.


Bursa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısında konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Bursalı metal işçilerinin gösterdikleri kararlı ve dik duruşun sözleşmede Türk Metal’in elini güçlendirdiğini ifade ederek; “Biliyorum ki, tüm bölgelerimiz gibi, arkamızda Bursa da olacak. Biliyorum ki Bursa'nın o ufak tefek taşları, birer kaya parçası gibi gücümüze güç katacak. Bursalı metal işçisi, o masada karşımızda oturanların aklını alacak, aklını. Sizin gözlerinizdeki ışığı, yüzünüzdeki umudu gördükçe, o masaya döndüğümüzde, kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Sağ olun.  Var olun.” Dedi.

Bursa ‘da Elegance Düğün Salonunda yaklaşık 2000 metal işçisine hitap eden Kavlak; metal iş kolunda imzalanan sözleşmelere değinerek, ayrıntıya girmeden bu sözleşmeyi imzalayanları ve yapılan sözleşmeleri değerlendirdi:

Vardiyanın son sayısında metal sektörünün dışındaki biten toplu sözleşmeleri yayınladık. Vardiyanın bu haftaki ekinde de metal sektöründe biten toplu sözleşmeleri yayınlayacağız.

Sakın ola ki kimsenin aklına başka bir şey gelmesin. Bundan bir anlam çıkarmasın. Dost düşmen herkes farkı görsün, farkı... Bunlar değil mi ki; MESS'i cesaretlendiren, 3 yıllık sözleşmelere imza atan...

Bunlar değil mi ki; Çaykur'un Türk Hava Yollarının bugünkü geldiği durumun temellerini atan... Bunlar değil mi 22 işyerinde grev uygulama kararı alan ve 2 işyerinde greve çıkamayan, eline yüzüne bulaştıran...

Bunlar değil mi ki; Asil Çelik'te 9 ay greve çıkıp da sonra patrondan aman dileyen, 3 yıllık sözleşme imzalayan, 1. yılında Sıfıra imza atan Bunlar yatıp kalkıp bize dua etsinler...

Biz olmasak, MESS sözleşmesinde de bu zamları alamazlar... Allah aşkına bunlar nerede eylem yapıyor? Bunlar hala fazla mesaiye kalıyor, fazla mesaiye...

Hal bu ki bunlar arabulucu raporunu bizden önce aldı... Ama grev kararını yeni aldılar... Günaydın... Günaydın... Şimdi de ,"Türk Metal greve çıkamaz" diyorlar, ama sonra beraber grev yapalım önerisi getiriyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Çünkü biliyorlar ki, biz olmazsak, Türk Metal olmazsa onlar greve bile çıkamaz.

Peki, biz kiminle greve çıkacağız? Özü sözü bir olmayanla mı? Ne dediği belli olmayanla mı? Satış sözleşmesine imza atanla mı?   Onlar değil mi, üyesini gözünü bile kırpmadan satanlar. Onlar değil mi üç yıllık sözleşmelere imza atanlar. Altı aylık değil,  yıllık sözleşmelere imza koyanlar, Bunu da başarı gibi yutturanlar.

Arkadaşlarım, Bunlar elmaya benziyor elmaya. Bunların dışı kırmızı, içi sarı, hem de sapsarı. Onların anlamadığı bir şey var. Biz Türk Metaliz.  Türk Metal. Biz metal işçisinin onurunu korumak için yola çıktık.  Metal işçisine bir söz verdik. Bir hak davasını omuzladık. Bu davayı kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşanlarla işimiz olmaz. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Eylemse eylem, grevse grev. Asla geri dönmeyeceğiz.

Bursa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısına yaklaşık 2000 dolayında metal işçisi katıldı. Genel Merkezimizden Genel başkan Yardımcımız Mesut Gezer ve Genel mali Sekreterimiz İsmail Dursun katılırken, yakın bölgelerden şube başkanlarımız da katıldı.

Toplantıya metal işçilerinin sloganları damgasını vurdu. Başkan ilerle, işçiler seninle… Başkan seninle greve de gideriz… Bursa ovası, Türk Metal’in yuvası… Gibi sloganlar hep bir ağızdan ve büyük bir coşku ile söylendi.

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol