BALIKESİR ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI
BALIKESİR ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Balıkesir Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 4 Kasım 2023 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Genel kurulu yönetecek Divan Heyeti’nin genel kurul delegelerince oylanması ve görev yerini alması ile genel kurul çalışmalarına başlandı. Genel Kurulda, Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ, Divan Başkanvekilliklerine Genel Başkan Yardımcımız Mürsel Öcal ile Manisa 1 Nolu Şube Başkanımız Ercan Dereli, Divan Katip üyeliğine ise Yarış Kabin işyeri delegesi Engin Ter ile Parlo Solar işyeri delegesi Aygül Kaymakçı seçildi.

Genel Kurulun açılış konuşmasını Divan Başkanı olarak Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ yaptı. Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, sözlerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selam, sevgi ve dayanışma dileklerini ileterek başladı.

Balıkesir Şubemizin, Temsilcilik döneminde yürüttüğü başarılı teşkilatlanma faaliyetlerin ardından yeniden Şube bazında hizmet vermeye başlamasının heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, Balıkesir Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’nda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altundağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan üye sayılarına ilişkin istatistiklerde değinerek sözlerine şöyle devam ettirdi: “Bizim mücadelemiz işçi sınıfını hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz işçi sınıfının insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi içindir. Bizim mücadelemiz üretmek, kazandırmak ancak diğer yandan da kazanmak içindir. Alın terimizin karşılığını almak, hakça paylaşmak, insan gibi yaşamak içindir. İşte biz bu nedenle örgütlenmeye, sendikasız metal emekçilerini sendikamız çatısı altında birleştirmeye devam ediyoruz. Sizler de Balıkesir’de örgütlenme atağı yaparak bizim bu mücadelemize güç verdiniz. Böylece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yılda iki defa yayımlanan sendikaların üye sayılarına ilişkin istatistiklerde Türk Metal rüzgarı esiyor. Temmuz ayında yayımlanan istatistikte Sendikamızın üye sayısı 268 bin 385 olarak açıklandı. Yani ailemizin üye sayısı, Ocak ayına göre yaklaşık 10 bin, geçen senenin Temmuz ayına göre ise yaklaşık 23 bin arttı. Örgütlenme büromuzun verilerine göre bu sayı şu anda 280 binin üzerine çıktı.”

Altundağ, son yıllarda tüm dünya ile birlikte ülkemizde yaşanan salgın hastalıklar, savaşlar, doğal afetler ve tüm bunların sonucunda ortaya çıkan ekonomik krizler nedeniyle başta emekçiler olmak üzere tüm insanlığın zor günlerden geçtiğine vurgu yaparak sözlerine devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) yayımladığı rakamları hatırlatan Altundağ, “Ülkemizde, TÜİK tarafından 2022 yılı için açıklanan büyüme rakamlarına baktığımızda bu krizlerin bedelini kimin ödediği açıkça ortaya çıkıyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara baktığımızda her dönemde olduğu gibi sermayenin büyümeden aldığı pay artmış, çalışanların aldığı pay ise yine azalmış. 31 Ağustosta açıklanan 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarına baktığımızda bizim için bir şey değişmediğini görüyoruz. Yüzde 3,8 olarak gerçekleşen büyümeden işçi sınıfının aldığı pay yüzde 34’e gerilerken, sermaye payını yine artırmış yüzde 38,2’den yüzde 43,8’e çıkmış. Yani değerli dostlarım yaşanan bu süreçte biz yoksullaşmışız. Ve bu krizin bedelini biz ödemişiz” diyerek yaşanan bu kriz sürecinde işçilerin verdiği kayba dikkat çekti.

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 150 bin üyemizi ilgilendiren grup toplu iş sözleşmesinde gelinen sürece değinerek sözlerini tamamlayan Altundağ, “Bugünlerde Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Biz, bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımları Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetin varlığına borçluyuz. Genel Başkanımızın 17. Olağan Genel Kurulumuzda işaret ettiği gibi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında önce kayıplarımızı telafi edecek ardından kazanımlarımızı artırabilmek için çalışacağız. Evet, hepimiz biliyoruz. Bu kolay olmayacak. Zor şartlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Ancak her dönemde olduğu gibi birliğimiz ve beraberliğimizin bize sağladığı güçle mücadele ateşimizin bir an bile sönmesine izin vermeden, yılmadan, bıkmadan, çabalayacak sonunda zafere ulaşacağız” dedi.

***

Genel Başkan Yardımcımız Altundağ’ın konuşmasının ardından BEST A.Ş. işyeri İnsan Kaynakları Direktörü Çetin Böke genel kurul delegelerine hitap ederek, genel kurul çalışmalarında başarılar diledi.

***

Genel Kurul çalışmaları Balıkesir Şubemizin Faaliyet Raporu’nun genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edilmesi ile devam etti. Bu bölümde genel kurul delegesi Yarış Kabin işyerinden Bircan Bozkurt ile BEST A.Ş. işyerinden Basri Eken söz alarak genel kurul salonuna hitap etti.

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında TÜRK-İŞ 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların Şube Başkanları, BEST A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü Zafer Mizan ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

***

Tek liste ile gidilen genel kurulda Şube Başkanlığına Nedim Veske, Şube Sekreterliğine İbrahim Mercan, Şube Mali Sekreterliğine Aydın Kuru, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Burak Keçeler ve Şube Eğitim Sekreterliğine Mustafa Arda seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol