BALIKESİR ŞUBEMİZ TÜM TEŞKİLATIMIZA HAYIRLI OLSUN
BALIKESİR ŞUBEMİZ TÜM TEŞKİLATIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Metal Sendikası’nın Balıkesir Şube’si, 31. şube olarak 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Kongrenin açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Balıkesirli üyelerimize şube olarak hizmet vermekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.


Sendikamız Balıkesir Temsilciliği bundan sonra Balıkesir Şubemiz olarak hizmet vermeye devam edecek. Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan ve bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Türk Metal teşkilatını koca bir çınara benzeterek bu çınarın altında metal işçilerinin huzuru ve mutluluğu bulduğunu ifade etti.

Konuşmasında Türk Metal’in sendikacılık anlayışını ve hizmetlerini özellikle ele alan Genel Başkan Yardımcımız Aslıyüce; şunları ifade etti:

“Bugün Türkiye’de sendikalar, bir yol ayrımındadır…

Sendikacılığı, sadece toplu sözleşme imzalamak gibi bir dar alana hapsedenler için yolun sonu karanlıktır. O yol çıkmazdır…

Biz, bunu çok önceden gördük… Çıkmaz yola sapmadık… En iyi ve en güzel sözleşmeleri imzaladık. Ama buna sığınıp, frene basmadık…  Frene basanların kaderi ise, önce küçülmek, sonra da yok olmak oldu… Biz ise, yeni bir şeyler söylemek, yeni bir şeyler yapmak lazım dedik… Üyelerimiz bizim dava arkadaşımız, eşleri kardeşimiz, çocukları da bizim evlatlarımız dedik… Biz Bir Aileyiz dedik…”

Aslıyüce, konuşmasında Türk Metal’in eğitim ve sosyal faaliyetlerini anlatarak bu konuda yapılan hizmetlerin eşi ve benzerinin olmadığını dile getirdi,  Türkiye’de ve dünyada yaşanan toplumsal ve ekonomik haksızlıklara da vurgu yaptı:

“2012’nin dünyasında, insanlık adına bizleri düşündüren, üzen yüzlerce, binlerce olay var… Açlık var, yoksulluk var, işsizlik var, savaşlar var… Cehalet var… Hastalıklar var…

Ama adalet yok... Barış Yok… Refah Yok... Huzur Yok…  Demokrasi parayla… Adalet parayla… Eğitim Parayla… Sağlık parayla... Hak, hukuk parayla… Kriterler, insan değil de para olunca, adalet, demokrasi de dâhil, tüm değerlerin kıymeti lafta kalıyor…

Milyarlarca insan, bu nedenle, bugünü endişeyle yaşıyor, yarını kaygıyla bekliyor... Giderek kirleniyor dünya… Siyasi bakımdan, ekonomik ve çevresel bakımdan her geçen gün kirleniyor… Bazı ülkeler bu kirlenmeye karşı direniyor, ama bir yerden sonra onlar da pes ediyorlar… Sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri kirlenmeye karşı mücadele veriyorlar…

Ama demokrasi olmayınca, hak, hukuk olmayınca bu mücadelelerin de bir anlamı kalmıyor…  O zaman da akla, neden demokrasi yok, neden adalet yok soruları geliyor…”

Aslıyüce’nin konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilirken, Balıkesir Şube Başkanımız Nedim Veske de söz aldığı konuşmasında “Türk Metal çınarının Balıkesir kolu olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hizmet vermeye devam edeceklerini” ifade etti. Şube olarak metal iş kolunda faaliyet gösteren bütün fabrikaları tek çatı altında toplayacaklarını da sözlerine ekledi.

Balıkesir 1. Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce, Genel sekreterimiz Yücel Yücel, sendikamızın şube başkanları ve yöneticileri, Türk-İş’e bağlı sendikaların Balıkesir Şube başkanları, işveren temsilcileri ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Yardımcımız Aslıyüce yürütürken, Divan Başkan Vekilliliklerini Genel Sekreterimiz Yücel ve Bozüyük Şube Başkanımız Cemal Güney yürüttü.

Balıkesir 1. Olağan Genel Kurulu sonucunda Nedim Veske Şube Başkanlığı’na, Fatih Uzan Şube Sekreterliği’ne, Serkan Uzun Şube Mali Sekreterliği’ne seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol