AVRASYA’NIN AMAÇLARI VE ÇIKARLARI BİRDİR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Tataristan ve Başkurdistan’dan eğitim için gelen Avrasyalı metal işçilerinin sertifikalarını verdi, konuşmasında; “Biz Avrasyalı metal işçilerinin amaçları ve çıkarları ortaktır. Birlikte hareket etmeliyiz” dedi.
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Uluslaraarası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF)iİşçi eğitimleri kapsamında Türkiye’ye gelen Tataristan ve Başkordistan metal işçileri ile bir araya geldi. Aynı zamanda UAMİF Genel Başkanı da olan Pevrul Kavlak; Eğitimlerin öneminden bahsettiği konuşmasında “Bir yılı planlıyorsanız, pirinç yetiştirin; 20 yılı planlıyorsanız, ağaç yetiştirin; yüzyılı planlıyorsanız, insan yetiştirin” Çin atasözünü örnek vererek başladı. Bu eğitimlerin Avrasyalı metal işçilerinin birbiri ile işbirliği, dayanışma ve kaynaşmasında önemli bir faktör olduğunu belirten Kavlak; “Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonunun Avrasya bölgesinde önemli bir açığı kapattığını” ifade etti.
Dünyanın hemen her tarafında kaos, sömürü, savaş, iç çatışma ve huzursuzluk bulunduğunu belirten Uamif Genel Başkanı Kavlak; ancak her zaman olduğu gibi bundan en zararlı çıkan kesimin ekonomik ve sosyal krizlerin hedefinde maalesef çalışanların bulunduğunu” belirtti. Kavlak; çok uluslu şirketlerin sendikaları kendileri için bir tehdit olarak gördüğünü ve gün geçtikçe sendikaların üye sayılarının ve mücadele gücünün zayıfladığını söyledi. Çok uluslu şirketlerin yaptığı haksızlıklara karşı sendikaların da maddi anlamda güçlü olmaları gerektiğini kaydetti.
Şirketlerin sendikaları zayıflatmak uğruna üniversitelerle, bilim adamları ile ve medya kanalları ile çalıştığını ve bu çalışmaları ile bu çağda sendikalara yer olmadığını ispat etmeye çalıştıklarını belirten Kavlak; Türkiye’de de benzer toplantıların ve propagandaların yapıldığını ifade etti. Bu tür çalışmalara karşı Türk Metal olarak her yerde, karşı düşünceleri paylaştıklarını ve bu konuda mücadele ettiklerini de sözlerine ekledi.
Türk Metal’in sosyal sendikacılık faaliyetlerini özetleyen Kavlak; Türk Metal’in sadece işçiyi değil onların eş ve çocuklarını da merkeze aldıklarını bu yolla sendikacılık hizmet yelpazesini genişleterek işçilerin ihtiyaçlarına daha çok yer verdiklerini belirtti.
Kavlak konuşmasını tamamladıktan sonra Avrasyalı metal işçilerin de sorularını cevapladı. Kavlak’ı dinleyen işçiler sendikalar olarak Kavlak’ın konuşmasından sonra daha yapılacak çok işlerin bulunduğunu anladıklarını ifade ettiler, Kavlak’a teşekkürlerini bildirdiler.
Avrasyalı genç işçiler 8 Aralık’ta yapılması planlanan UAMİF Gençlik Şöleni’nde Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı da aralarında görmek istediklerini belirttiler.
Kavlak; katılımcıların eğitimi bitirme sertifikalarını vererek, başarılar diledi. Sertifika töreninden sonra toplu fotoğraf çekildi.