ANKARA 3 NOLU ŞUBE 5. OLAĞAN GENEL KURULU
ANKARA 3 NOLU ŞUBE 5. OLAĞAN GENEL KURULU

Türk Metal Sendikası Ankara 3 Nolu Şube 5. Olağan Genel Kurulu 24 Aralık Cumartesi günü toplandı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Odabaş, Uysal Altundağ, Halil Faki Erdal, Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar ve Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz’ın katıldığı genel kurul açılış programı Grand Mercure Ankara Hotel’de gerçekleştirildi.

Genel Kurulda Divan Kurulu Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkanvekilliklerini Genel Başkan Yardımcılarımız Uysal Altundağ ve Halil Faki Erdal, Divan Katipliklerini İlknur Demirbaş ve Deniz Özcan yürüttü.

Divan Kurulu Başkanı olarak genel kurul delegelerine seslenen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, ülkemizde son 20 yıldır yaşanan ve çalışanları olumsuz şekilde etkileyen gelişmelere değinirken, “Her zaman söylediğim gibi biz nedeni olmadığımız bir sorunun, mağduru olmak istemiyoruz. Ama maalesef nedeni olmadığımız sorunların hep mağduru oluyoruz” dedi. Sözlerini Türk Metal Sendikası’nın son dönemde imzaladığı grup toplu sözleşmelerinde elde ettiği kazanımlara dikkat çekerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, “Biz işimizi yaptık. Fakat bizim dışımızdaki ekonomik gelişmelere Ancak bu kadar dayanabildik. Alın terimizin karşılığını ancak bu kadar koruyabildik. Hayat pahalılığına, enflasyona, döviz kurundaki dalgalanmalara ancak bu kadar göğüs gerebildik. İşte bugün yine biz krizdeyiz. Yaşanan krizin bedelini yine biz ödüyoruz” diyerek çalışanların içinde bulunduğu ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) açıkladığı ekonomik rakamlara değinerek sözlerine devam eden Genel Başkanımız Kavlak,  TUİK’in açıkladığı rakamlarının inandırıcı olmadığını dile getirerek “Gerekirse, Resmi olarak TÜİK’e başvuracağım. Biz işçilerin Geçim Endeksinin açıklanmasını talep ediyoruz” dedi. Önümüzdeki yıl Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile başlayacak grup toplu iş sözleşmesi sürecine dikkat çekerek sözlerine devam eden Genel Başkanımız Kavlak, metal işçileri adına TUİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile masaya oturmak istemediklerini dile getirdi. 

Geçtiğimiz hafta içinde açıklanan asgari ücret rakamına değerlendirerek sözlerine devam edan Genel Başkanımız Kavlak, bu yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda TÜRK-İŞ’i kendisinin temsil ettiğini hatırlatarak, “Hem TÜRK-İŞ’te düzenlediğim basın toplantısında hem de son dönemde gerçekleştirdiğimiz şube genel kurullarımızda bir şey söylemiştim. Demiştim ki, biz, asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa, kararı imzalayacağız. Olmazsa hiç kuşkunuz olmasın o masadan kalkacağız. Gelinen durumda o rakam bizim içimize sinmedi. Biz de işçi sınıfına, asgari ücretlilere, umutlarını bize bağlamış, alınterini bize emanet etmiş milyonların omuzlarımıza yüklediği sorumluluğa uyarak o masadan kalktık. Emekçilerin derdine derman olmayan onları yoksullukta buluşturan böyle bir rakamın altına imzamızı koymadık” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda çalışanlarının canını yakan başka bir sorun için de mücadele verdiklerini dile getiren Genel Başkanımız Kavlak, “Bizi canımızdan bezdiren vergi oranlarıyla ilgili değişiklik de talep ettik. Bu adaletsizliği giderin” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çabalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Adil bir vergi düzeni gelene kadar her kapıyı çalacağız… İlgili herkese gideceğiz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

***

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından ise kürsüye çıkan Man Türkiye Beyaz Yaka Temsilcisi Sevda Biçer, beyaz yakada da sendikalaşmanın önemine vurgu yaparak genel kurul delegelerini başarı dileklerini sundu.

***

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Ankara 3 Nolu Şubemizin Faaliyet Raporu genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, Man Türkiye CEO’su Münür Yavuz, Man Türkiye Genel Müdürü Ufuk Doğrusöz, Man Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa İskifoğlu, Man Türkiye Personel Müdürü Ahmet Tiryakioğlu, ADDS-HST İnsan Kaynakları Direktörü Erdem Sovukpınar, Erkunt İnsan Kaynakları Müdürü Hacı Veli Bülbül, Erkunt İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Mustafa Kaplan, Man Türkiye Usta Başları Başkanı Mücahit Güzel, Ulusoy A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Nuray Halcı, Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Doğan Alıç, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tagi İş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.  

***

Tek liste ile gidilen seçimlerde Şube Başkanlığına Nihat Zengin, Şube Sekreterliğine Yusuf Yılmaz, Şube Mali Sekreterliğine Cengiz Aydın, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Yusuf Yılmaz ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ersin Öncü seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol