AKPA EMEKÇİLERİ ANAYASALHAKLARINI KULLANACAK
AKPA EMEKÇİLERİ ANAYASALHAKLARINI KULLANACAK

Emekçilerin Anayasal haklarından biri olan “istediği sendikayı seçme hakkına” saygı duymayan Akpa işvereni, Akpa iş yeri önünde kitlesel basın açıklaması ve yürüyüşle Türk Metal üyeleri tarafından protesto edildi.


Yapılan protesto eyleminde Türk Metal üyeleri “işverenin istifa baskısı Anayasal suçtur”, “sendika suç değil, haktır, Akpa emekçisi yalnız değildir” yazılı pankartları taşıdılar bu sloganları atarak işverene seslerini duyurmaya çalıştılar.

Sakarya Şube Başkanımız Şahin Kaya, Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener, Bolu Şube Başkanımız Özgür Elçi; bu şubelerimizin diğer yöneticileri ve şubelerimize bağlı üyelerimiz, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Oğuz Kalay, Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Bahri Karaoğlu, katılımı ile yapılan basın açıklamasında yaklaşık 300 Türk Metal üyesi 25 Haziran 2013 günü örgütlenme hakkımıza müsaade etmemesi nedeniyle Akpa işverenini Akpa iş yeri önünde protesto etti.

Akpa emekçileri adına söz alarak bir konuşma yapan Sakarya Şube Başkanımız Şahin Kaya;  “Akpa emekçilerinin sendikal tercihlerini Türkiye’nin en güçlü sendikası Türk Metal Sendikasından yana kullandığını, 30.07.2012 tarihinde yetki tespiti için talepte bulunulduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

Ancak işveren, bu tespite itiraz ettiği için AKPA’da çalışan arkadaşlarımız adına başlatacağımız hak mücadelesi zorunlu olarak gecikmeye uğramıştır. Yine bu süre içinde Türk Metal Sendikası’nda örgütlenen AKPA işçileri, işverenin baskılarına boyun eğmeyen bazı arkadaşlarımız işten çıkarılmıştır.

Bu arkadaşlarımız için işe iade davaları açılmış olup bugün bazı arkadaşlarımızın davası sonuçlanmış, temyiz yolu açık olmak üzere işverenin 9 brüt maaş ödemesi karara bağlanmıştır. Mahkeme haklılığımızı onaylamıştır.

Fabrika içerisinde sendikalı olan arkadaşlarımıza gerçek dışı tutanaklar düzenlenmekte, sözleşmeli üyelerimize kadrolu olmak için sendikamızdan istifaya şart koşulmaktadır.

İşveren unutmamalıdır ki bugün AKPA bu seviyelere geldiyse çalışanlarının emeği ve alınteri sayesindedir.

Türk Metal Sendikası, bu konudaki haksızlıklara asla boyun eğmeyecek ve AKPA işyerine kendi huyuna suyuna uygun bir sendika getirmek isteyenlerin, AKPA çalışanlarının alınteri ve göz nurunu gasp etmesine izin vermeyecektir.

Türk Metal Sendikası, AKPA çalışanlarının sendikasıdır.

Türk Metal’in sendikalaşma çalışmalarının başladığı süreçten bugüne kadar ister işten çıkarılmış olsun, ister işe devam ediyor olsun, tüm AKPA çalışanlarının mağduriyetini önlemek bizim birinci görevimizdir.

TÜRK METAL, AKPA ÇALIŞANLARI NEREDEYSE ORADA OLACAK VE AKPA ÇALIŞANLARINI HAKLARINA KAVUŞTURACAKTIR.

Bu düşüncelerle, AKPA işverenini bir kez daha sağduyulu olmaya çağırıyor, kendilerine barış ve huzur içinde bir üretim süreci için dostça elimizi uzatıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Seslerini duyurmaya çalışan Türk Metal üyeleri eylemlerini gerçekleştirdikten sonra olaysız şekilde dağıldılar.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol